W uk sprezynki eibach pro około 130 £ .
W uk sprezynki eibach pro około 130 £ .
Nie tylko Hameryka Widzę że w UK podobne proporcje i PSS niewiele droższy od kompletu B6
http://www.thettshop.com/performance...7&catalog=3108
Sprawdziłem też mniej więcej ceny w PL i faktycznie jest tak jak napisałeś .
Ale nawet biorąc pod uwagę niższe ceny w PL to wciąż, koszt kompletu amory + sprężyny to i tak na okrągło 3/4 ceny gwintu PSS .
Czy jest to różnica na tyle duża aby się zastanowić, niech każdy sobie oceni sam według własnych kryteriów i możliwości finansowych.
Moim skromnym zdaniem za to co dostajemy w zamian warto zapłacić trochę więcej ..
Bilstein PSS jest najlepszy za w miarÄ™ rozsÄ…dne pieniÄ…dze i z zasady takie ''graty'' zawsze polecam
Jak by ktoś chciał najlepsze z możliwych to zawsze jest Öhlins ale ceny od 3tyś $ w górę
Jeśli chodzi o te amory to cena zawsze podawana jest za sztukę ( nie za parę ) tak więc upewnij się czy dobrze sprawdziłeś te ceny
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
a wg Was lepszy mts czy ap?
AP.
ogólnie mts do fwd jest mało do wyboru... jedni mówią, że od audi a3 i golfa 4 będzie pasować, prawda to?
Oczywiscie że AP popatrz na ceny, wiem że to nie wyznacznik ale to są zupelnie inne produkty. Przerabiałem to jak szukałem czegoś dla siebie.
AP ponoć robi KW, jeżeli to prawda to chyba o jakość nie ma co narzekać
KOCIU pytasz o komfort, a 2 posty wcześniej _kris napisał co do jakości i komfortu
Ja mogę dodać, że jakość jest OK, mam kit 40/30. Komfortu oczywiście nie będę porównywać bo to 2 różne zestawy
Fakt, przepraszam za przeoczenie í ½í¸Š na poczÄ…tku byÅ‚em przekonany do mts, ale zmieniam zdanie na korzyść ap pomimo dużo wyższej ceny.
AP jak na gwint jest wg mnie komfortowy. Jak na razie bezawaryjny, nie rdzewieje itp. osobiście mi spasował. Ale namawiał nie będę bo nie jestem w tej kwestii specem, piszę tylko z własnego doświadczenia.
ZUCZEK jasne że zawsze warto, wszystko zależy od portfela i oczekiwań. Sporo jest info o AP no i dość pochlebnych opinii zwłaszcza po przesiadce z MTSa. Ja się skusiłem na AP i jak na moje potrzeby jak na razie jest git
tu są zdjęcia AP/KW
https://www.google.pl/search?q=ap+kw...KzDI4Q_AUIBigB
Witam.
Z racji tego, że podczas wymiany kół zauważyłem pękniętą sprężynę z tyłu, po głębokich analizach czy wymienić same sprężyny, a może jednak obniżające, a jak obniżające to może już amory też wymienić i tak doszedłem do tego, że w garażu czeka gwint Bilstein PSS. Jako, że w zawieszeniu nie ruszałem nic odkąd mam tt czyli leci już 6 rok (szok), chciałbym zrobić od razu też rzeczy które wkrótce mogą się wykruszyć. W załączonym screnie na zielono zaznaczyłem co już mam kupione (gumy strongflex, wahacz regulowany), na żółto co myślałem żeby jeszcze wymienić. Proszę o info czy ide w dobrym kierunku?