-
mlody_mk2 TTQ APX
Witam,
A więc chciałbym przedstawić moją czarnulkę. Mianowicie Audi z 2001 roku 1,8T APX Quattro po programie na 250KM pierwszy właściciel w polsce i ogólnie chyba drugi. Z wyposażenia duży FIS, pełna elektryka, siwe wnętrze zadbane, nagłośnienie BOSE, tempomat, ori radio, zmieniarka, xenon. Nie wiem czy było coś takiego jak Sline w TT ?
Zaraz po zakupie wymieniony rozrząd, wszystkie płyny, klocki hamulcowe, mocowania górne amorków,termostat, ustawiona zbieżność. Wymienione przewody podciśnień na silikonowe (auto nie zawsze jechało jakbym tego chciał , teraz już jest jak trzeba), usunięty kat.
Dziś z okazji lepszej pogody zrobiony delikatny detailing. Aktywna piana, mycie rękawicą Meguiars, szampon shiny garage, glinkowanie, czyszczenie skór tenzi, kosnerwacja skór PoorBoy's, czyszczenie plastików APC Nielsen.
Z planów chciałbym zrobic FMIC, TIP silikonowy i korekta programu, lakierowanie felg.
Autem na codzień porusza się moja narzeczona i myślę, że jest z niego zadowolona
-
Ladne auto z ciekawości spytam czemu masz mk2 w nicku?
-
-
Od 14 lat używam kosmetyków Meguiar's i jestem bardzo zadowolony. Każdy ma swoje ulubione, a efekt zależy w dużej mierze od aplikacji.
-
Ladna masz ta czarnule. Trzeba jeszcze znalezc co jej dolega i bedzie gicior!
-
ZBANOWANY!
-
Ładna sztuka, gratuluje zakupu. Ten czarny to jak lustro
-
Fajne auto i logiczne zachowanie właściciela po zakupie. To mi się podoba
-
A dziękuje bardzo za dobre słowo Właśnie muszę tylko dojść co jej dolega i będzie ok . Jestem mega zadowolony z auta , dźwięk DV , mega fajny pomruk po wywaleniu kata i mega wygodne siedzenia. Jeszcze mam pare rzeczy do dopracowania jak montaż płyty pod silnikiem , która pod czas jazdy na obwodnicy postanowiła odpaść . Wymienić filtr i olej w haldexie .
Jeśli chodzi o Meguiars i Poorboys to wiadomo liga ale miło jestem zaskoczony kosmetykami Tenzi . Polskie , naprawdę dobre i tanie .
-
ZBANOWANY!
G052175A1 olej 275ml
02D525558A filtr Haldex
-
Dzisiaj chcieć czy nie chcieć zrobione zakupy w Aso . Nowa pompa oleju , jakieś oringi , śrubki . Po 1500Km nowy filtr + olej Valvoline 5w40 synpower, ( rozmawiałem z gościem w największym sklepie z olejami w 3 city i podobno motul juz to nie to samo ) i dostałem spoko zniżki i kupiłem filtr i olej do haldexa . Kolejna rzecz będzie wymiana oleju w skrzyni ( mechanik polecił olej z Aso)
-
Czyli winowajca okazala sie pompa oleju?? Rozebrales miske czy kupiles mimo wszystko?
-
Innej możliwości tam nie widzimy wiec od razu kupiłem . Pompa bez zniżek 560 zł jakby ktoś musiał wymienić . Od razu sprawdziłem historie serwisowa i autko serwisowane było do 2014 roku w aso w niemczech . Oprócz serwisów olejowych , wymieniane było radio , licznik , przepływomierz i jakieś mniejsze pierdoły . W poniedziałek wymiana , dam znac jak poszło
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Info od mechanika, poprzedni mechanior się nie spisał. Nie dokręcona pompa oleju, za dużo dirko , które wypłyneło i zatkało smok. Może pompa była ok , ale wymieniam na nową bo nie chce 3ci raz rozbierać auta... Złoży i da znać czy turbo dostało czy nie...
-
50/50 z turbo. PRZYJECHALA raz do mnie TT prawie 10km z migajaca oliwiarka. Standardowo zapchany smok na amen. Zrobilem, auto smiga do dzis, a bylo to zeszlej zimy. Powiedzialem klientowi, smigac i obserwowac stan oleju czy raptownie nie spadnie i ogolnie czy nie nastapi spadek mocy. Robilem jej od ramtej pory serwis i jak narazie wszystko ok. Ale bezapelacyjnie takie braki smarowania jezeli nie usmierca turbo od strzala to wyraznie skroca jego zywotnosc. Mechanika to mechanika.
-
ZBANOWANY!
Tez słyszałem że MOTUL już nie to samo.Ale mam ten olej i ok.
Uprawnienia umieszczania postów