Nie no tutaj nie ma mowy o szuraniu opony ze względu na wielkość koła. Sprawdź dobrze poduszki amortyzatorów i ich łożyska.
Nie no tutaj nie ma mowy o szuraniu opony ze względu na wielkość koła. Sprawdź dobrze poduszki amortyzatorów i ich łożyska.
Możecie polecić jakąś osobę bądź zakład który by się tym zajął. Nie chciałbym oddawać auta do nibymechaników
No i zmieniło się na +. Wszystko sztywniejsze, koła nie mają możliwości poddać się przy max skręcie i jadą po asfalcie. Nie ma efektu skrobania i szarpania. Jest BDB, ale... specyfika i kąt skrętu koła w mercu jest inna niż w TT. Jedno jest pewne ( teraz) trzeba było to zrobić , choć bez problemu przeszedł ścieżkę diagnostyczną... W TT przed remoncikiem przodu też było słabo, choć tylko seryjne 17" i 225.
Tak jak mówi kolega hubi łożysko, czytałem na forum zafiry i Pan miał podobne objawy do Twoich . Zacznij od tego koszt łożyska z piastą jak do mk1 to chyba 150 zł za lepszej jakosci ale nie jestem pewien . Dobry mechanik zdiagnozuje w którym kole . U mnie brał auto na podnośnik i obracał kołami. Nie wiem czy to dobry patent ale każdy radzi sobie jak może
Sam pisałem wcześniej o łożysku i piascie.
Mógłby ktoś polecić kogoś sprawdzonego. Nie mam mechanika a takich którzy popatrzą coś podłubią nic nie zrobią albo narobią jeszcze więcej szkody swoje skasują i stwierdzą że tak ma być mam dość. Chciałbym oddać auto do kogoś kto wie co robi
W Krakowie polecany był Quattro Service.
Chociaż kiedyś wymieniałem drążki w Bmw . I wkręciłem je na maxa wiem, że to nie był mądry pomysł ale robiłem to pierwszy raz nie mając o tym bladego pojęcia. Po wyjechaniu na droge koła falowały i czułem duże naciski na opony . Weź pod uwage geometrie kół to koszt 60zł przód 40 zł tył. Jeżeli chodzi o mechanika to nie powinni mieć z tym problemów .
Dlatego tam oddałem auto. Nic się nie zmieniło. Jest tak jak przed oddaniem
Był na geometrii w Quatro serwis. Niby wszystko ok
Słyszałem że ten serwis to lipa,ale kazdy ma swoje zdanie
Nikomu nie chcę ujmować ani oczerniać. Pisze jak było dlatego pytam o kogoś sprawdzonego bo tam już auta nie oddam
A czy ja pisałem o łożysku i piaście? matimati czytaj uważniej
elo elo, nie to łozysko - ja pisałem o łozysku amortyzatora, nie piasty.
Ja u nich robiłem sprzęgło i rozrząd, byłem bardzo zadowolony.
Opinie można wyrazić po uzyskanych doświadczeniach z danym zakładem, dla Ciebie to rozumiem konkurencja
Z Marcinem rozmawiałeś z QS? geometria może być idealna jak poduszkę czy łożysko masz trzaśnięte, może przekręć do nich i pogadaj jeszcze raz i podjedź sprawdzić mocowania kolumny mcpersona, czyli te poduszki i lozyska.
pzdr
hubi
Oprócz tego robili mi też kilka drobniejszych rzeczy z których jestem zadowolony. Ale to był główny powód wizyty. Stwierdzili jedynie poduche silnika do wymiany która mogła być tego przyczyną. Dowiedziałem się o tym przy odbiore auta. Mieli zorientować się w cenie i zadzwonić. Nie zadzwonili. Z pewnością znają się na tym co robią patrząc na ilość aut przed warsztatem i w środku. Może poprostu nie mieli czasu na takie zagadki i dochodzenia