Zycie Wszystkie auta się psują ale nie róbmy bałaganu w tym wątku . Mógłbym tak bardzo długo opowiadać
Pozdrawiam
Serio masz 6 biegów to jaka skrzynia siedzi, przecież nie ma dq500 6gear coś mi tu nie pasuje
Znowu TT znowu Cabriolet
Faktycznie 6 biegowy s tronic dq 500 zarezerwowana jest dla Ttrs
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Technologicznie to zabytek przy 8s ale jakość montażu i materiałów na pewno lepsza niż 8s niestety moze w mniejszym stopniu ale dopada to też Audi nad czym ubolewam
Znowu TT znowu Cabriolet
Jakość materiałów, wykonania i spasowania jest na wyższym poziomie niż mkI i mkII. Pod tym względem jest to wyraźny krok do przodu.
Generalnie, o ile w przypadku mkII można było mówić, że jest to bardziej szlachetne A3 8P (ew. Golf), to w przypadku mkIII takie twierdzenie dowodzi, że autor nie do końca jest świadom swych słów. Zresztą taka idea przyswiecała konstruktorom, żeby zdystansować 8V i 8S od siebie nie tylko pod względem ceny.
Choć kilka nieprzemyślanych rozwiązań razi.
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
z tym porównaniem mk1 do mk3 to był taki żart. Tak się składa ,że była już u mnie mk3 i stała obok mojej TT. Fakt ,że nie na serwisie ale przepaść technologiczna jest ogromna lecz 15 lat w motoryzacji to całe wieki.
Przykre jest tylko to ,że względem mk2 niema żadnej przepaści poza fajnymi niektórymi gadżetami. Otwieram maskę w tym TTS a tam zwykła 2 litrówka z tymi samymi plastikami co polifty mk2 , gada niby ok ale niestety ja oczekuję czegoś więcej gdybym miał wydać 300 tys na auto. Dlatego idę inną drogą nie zmieniając na coraz nowszą budę tylko to na czym mi bardziej zależy
Uważasz, że nie ma przepaści pomiędzy mkII a mkIII? Przesiadłem się bezpośrednio z II na III i jak dla mnie jest przepaść tak jeżeli chodzi o prowadzenie, jak i całą koncepcję samochodu (pomijam elektronikę). Co więcej, mkII zostało w domu i ilekroć wracam doń, to przepaść wydaje się być większa...
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Część tych przypadłości to zapewne "choroby wieku dziecęcego", na które zapadała każda TT o innych markach już nie wspominając. Mnie najbardziej rozbraja woda lejąca się do bagażnika chyba już od 2 pokoleń tego auta. Doświadczyłem tego wczoraj i zalałem dokumenty z pracy Załamuje mnie temat skrzyni i triku z gasnącym silnikiem bo to już zalatuje straszną popeliną. Mnie by to zwyczajnie wku...ło.
Wspominałem Wam kiedyś, że kupowałem części w firmie która ściąga "komplety" do audi i vw. Porozmawialiśmy trochę o używanych częściach do TT 3.2 ponarzekaliśmy że już mało tego, kończą się itd... Szef firmy pochwalił się za to, że mają masę części do MKIII z czego większość pochodzi z aut wadliwych, które nie zdążyły wyjechać na drogi. Facet podsumował krótko - Panie to badziewie jest, psuje się i psuć się będzie to ściągamy części. Prawda leży pewnie gdzieś po środku a jak będzie zobaczymy jak pojawi się ich więcej na forum.
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
Bo teraz się już gubię w tym co piszesz, czyli jednak sądzisz że z każdą ewolucją MK jest coraz lepsze, lepiej wykonane i spasowane, tak czy nie? czy to tylko złudne wrażenie które pryśnie po 100tyś km bo to istotne.
Znowu TT znowu Cabriolet
Dla jasności - MkIII to zmiana TT na tyle, że jest teraz porównywana z Caymanem w testach. Jest to de facto zmiana pozycjonowania w segmencie rynkowym. Za zmianą koncepcji samochodu (sporty car => sports car) poszła też zmiana jego cech (np. wnętrze, które jest z półki wyżej). MkIII jest ponad poprzednimi modelami pod względem jakości materiałów, spasowania i wykonania (poza obudowami foteli, które masowo pękają). Po prostu półka wyżej.
MkIII nie jest jednak bez wad, co obiektywnie staram się wypunktować. Część jest związana z faktem, że to świeży model, a część wynika z błędów konstrukcyjnych.
Generalnie: jeździ świetnie, zamiata jak szatan, nieco gorzej hamuje i nieco po swojemu zmienia biegi. Reszta to pierdoły (o których będę jednak pisać).
Ostatnio edytowane przez meszrum ; 23-02-2016 o 16:48
No to bardzo dobrze, bo ja np. jak i pewnie większość kolegów jak bym wywalił 3 paki na TT nie mógł bym tak obiektywnie pisać i wytykać wad, a to zapewne dlatego że był bym oślepiony blaskiem nowych gadżetów, jak bym dostał auto do testów jako pismak prasowy, zapewne mógł bym trzeźwo spojrzeć na sprawę, tak ze podziwiam kolegę i czekam na dalszy opis TT
Ostatnio edytowane przez ZUCZEK ; 24-02-2016 o 00:16
Znowu TT znowu Cabriolet
Żeby się trochę "podbudować" pragnę zaznaczyć, iż TTS mk2 też był porównywany z Caymanem dla TT-RS rywalem był Cayman S
Fift gear DE TTS 8J vs Cayman
Porównanie osiągów TTS mk2 vs Cayman 265km vs Cayman 245km
A tu jako ciekawostka Test "zwykłej" TT mk2 3.2 z Caymanem
TT 3.2 vs Z4 vs Cayman
Zmieniło się tyle, że TTS 8s jest porównywane nie z Caymanem, a np. Caymanem II GTS
bo zwykły Cayman II pdk do 100km/h katalogowo jest "objeżdzany" przez TTS 8j S-tronic
Porównanie
Ostatnio edytowane przez streetrace ; 23-02-2016 o 17:49
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
zamowilem identyczne tts tzn ten sam kolor i wzor felg odbior wrzesien jezdzllem troche testowka tt i jest to milosc od pierwszego wejrzenia!!Zdecydowanie najlepszy wybor do 300.000 jesli chodzi o auto sportowe no moze jeszcze bmw m2 no ale bmw znacznie odstaje jakosciowo obecnie mam bmw 328i f30 z 2013r
Ostatnio edytowane przez garbi7 ; 25-06-2016 o 23:30
gratuluje i czekamy z niecierpliwością