Nie kumasz mnie jeszcze.
Faktycznie te 440cc do k03/k03s to przesada, jak to sie mówi z go**a bata nie ukręcisz. Wiem bo ma k03 zastanawialem sie na BT z Re5pect ale to wiadomo $$$ (nie chodzi mi tylko o turbo tylko o cala reszte) wiec padlo na hybryde, tam mam tylko wtryski 380cc,fmic,wydech,dp,program
Też poluje na hybryde czekam tylko aż Paweł bedzie miał czas i Orurowanie mi zrobi do FMIC. I zobaczymy co z tego będzie myślę że może z 250 się ugra
Using Tapatalk
Nie no czytałem że zmiana wtrysków = strojenie. Oczywiście nabyłbym ale nie zakładał
Nic, szukam flanszy do budowy dp pod k03 (rozumiem ze k03 różni się tylko od k03 hybryda - stroną zimną - ssącą, a więc flansze pod wydech są takie same w obu?). A jak wygląda sprawa flanszy od k04?
Podejdzie pod k03?
http://allegro.pl/flansza-kryza-1-8t...992485359.html
Ostatnio edytowane przez omerta ; 20-02-2016 o 08:06
K04 i k03kub k0s maja zupelnie inne flansze. Tskze dp tez nie bedzie pasowac...
k03 a k03s hybryda też inna flansza mam rozumieć ?
ale linie olejowe te same?
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Nie mogę edytować swojego postu.
Mam pytanie:
- czy kolektor ssący od 225konnego tt ma te same gniazda wtryskowe i wymiar pod przepustnicę co 180? Bo robiąc fmic chętnie kupiłbym taki kolektor i pociągną od niego orurowanie przy akumulatorze to IC
Chyba że zostawić kolektor ssący i pociągnąć orurowanie od strony pasażera tak:
https://i.ytimg.com/vi/isdtESwRrgQ/hqdefault.jpg
- czy robiąc teraz fmic/orurowanie pod k03 a potem jak zmianię turbinę na k03s hybryda to trzeba potem znów rzeźbić orurowanie pod tą turbinę?
- jaki tip podejdzie pod k03s hybryda? custom czy jakiś gotowiec ?
- ponowię pytanie czy dp jest ten sam co k03 a k03s hybryda?
Ostatnio edytowane przez omerta ; 04-03-2016 o 18:58
k03 i k03s mają takie same flansze
Kolektor od 225 km możesz spokojnie zakładać, przepustnica pasuje. - jak chcesz to mam taki kolektor.
- orurowania nie musisz zmieniać
- tip serie zostawiasz
- DP jest takie samo
Przy hybrydzie dp powinno być większe żeby wykorzystać jej potencjał.
Ostatnio edytowane przez molendez ; 04-03-2016 o 16:35
Grabarz dzięki za pełną odpowiedź, bardzo mi to pomoże przy kompletowaniu/składaniu gratów
Jutro, wjadę na kanał i obadam sytuację jak poprowadzić orurowanie. Jak coś to możesz wysłać cenę za kolektor na prv
Ostatnio edytowane przez omerta ; 04-03-2016 o 19:01
Odkopię trochę temat. Czy chcąc się bawić w podnoszenie mocy (AJQ a więc K03) i montujac FMIC TIP +program jest sens?? Czy DP też konieczne?? Nie chciałbym wyrzucać kata bo za chwile mogą zacząć badać te spaliny i może być lipa Czy seryjny kolektor wydechowy może zostać przy takich modach?
Jezeli masz zdrowy motor to mozesz wywalic kata i wstawic DP, przed przegladem przedmuchaj go na autostradzie i tyle, i niech badaja spaliny wyjda ok.
Mam w a4 dp wstawione od hmm 3 lat za kazdym razem badaja spaliny i jest ok.
A podbijam przeglady legalnie nie za flaszke itp, co do samego dp, zaklada sie zeby turbo mialo lżej, podziekuje Ci ono za to i dzwiek silnika fajniejszy
Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka