Przynajmniej nie boja sie pokazac przebiegu. Nie to co u nas, jak nie ma 150kkm to nikt nie kupi. Paranoja.
Przynajmniej nie boja sie pokazac przebiegu. Nie to co u nas, jak nie ma 150kkm to nikt nie kupi. Paranoja.
Hehe przeciez z Niemiec najlepsze
Teraz to juz nie wiadomo skad brac. Stan auta sie liczy i glowa na karku kupujacego. No ale co do przebiegow to sami sobie ludzie wkrecaja te wyssane z palca 145-160kkm w 15letnim dieslu. Potem kupuja "to" nie wierzac ze tak jest ale przynajmniej oka nie drazni.. glupota Paaanieee... ze ło ho! A tu wiadomo, widzialy galy co braly. Przynajmnoej wiadomo co na pierwszy ogien na serwis ma isc
To bylo z lekka ironiczne wszedzie sa dobre i zle auta, nie ma zadnego znaczenia gdzie...
Co do przebiegu - jeżeli buda się nie rozchodzi na boki, to zawias można wymienić w komplecie, a silnik albo wyremontować, albo wsadzić coś pewnego. Wolałbym prawdziwe niemieckie 400kkm niż prawdziwe 200kkm zrobione po naszych drogach.
Na tegorocznym zimowym wypadzie na dechę poznałem typa który od 18 roku życia mieszka i pracuje jako kierowca w Niemczech. Facet jako że dużo jeździ sprowadza także auta (pojedyncze sztuki, głownie na zamówienie), które kupuje w większości od osób prywatnych. Sam przyjechał audi A8 W12 z 2008 roku z przebiegiem w okolicach 370 tysięcy. Auto użytkuje od roku bez niespodzianek. Mówił jasno - takie auta z przebiegiem poniżej 200 tysięcy w dobrej cenie - nie ma i tyle. Jeśli znajdziesz auto z niskim przebiegiem to albo cena jest taka jaka być powinna albo z autem jest coś nie tak. Jego sztuka pochodziła od jednego, pierwszego właściciela miała pełną i bogatą historię serwisową. No i największe zaskoczenie stan wnętrza - na 370 tysi - bajka. Wystaw u nas takie auto ale z realnym przebiegiem - nikt nie weźmie. Większości pojdzie kupi od Mirka czy Seby, bo cebula woli skrecony licznik i fałszywe przekonanie, że przecież w sumie jest ok a okraść to może on a nie jego
Ostatnio edytowane przez Kwinto ; 17-02-2016 o 13:27
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
+1
Była kiedyś przeprowadzona analiza przebiegu Passatów na Allegro:
Można tylko zapłakać ze śmiechu
Mój tata posiada passata z przebiegiem podejrzewam powyżej 500 tysięcy i wnętrze (pomijając fotel kierowcy) jest w bardzo dobrym stanie Sam posiadałem wcześniej Audi 80 B4 z przebiegiem licznikowym 320 tysięcy, kiedy to 11 lat wcześniej miało już 350 tysięcy (sprawdzane w ASO Audi), a potem w Polsce jeździło na taryfie. Wnętrze było niemal idealne i ogólnie byłem bardzo zadowolony z tego samochodu. Fakt, akurat ten samochód należy jeszcze do "starej szkoły robienia aut", ale zawsze byłem zdania, że przebieg to jedno, a eksploatacja to drugie
Trochę Passatów B5 we wszelkich wariantach mocy silnika 1.9 TDI przewaliliśmy przez podwórko. Przebieg 99% z nich to były granice 130 tys km.
O dziwo, wśród wszystkich 1.9 TDI z mocą 130 kuni najlepiej zbierał się i wyglądał wewnątrz ten, którego przebieg licznikowy wynosił ponad 500 tys km...
Trochę offtop będzie, ale trudno Co do wyglądu wnętrza zasada jest prosta: weźcie pod uwagę także sposób użytkowania auta. Inaczej będzie wyglądało auto robiące dłuugie trasy bo autobanach, a inaczej tryrane na krótkich odcinkach po mieście. I nawet jeżeli tamto pierwsze będzie miało przebieg x3 w stosunku do tego pierwszego to obstawiam, że fotele, sprzęgło, zawieszenie itp będą w lepszym stanie. No i w de - pomijając typowo miejskie autka, jeździ się jednak obiektywnie więcej.
Kumpel kupił jakiś czas temu 3 letniego peugeota 407, 1.6 hdi z przelotem...170 tys km. Auto służące do transportu krwi, jeżdżące praktycznie tylko jedną trasę po autostradzie. Wnętrze jak nowe. Oglądał przedtem polskiego 4latka, z prawdziwym i autentycznym przebiegiem 80kkm. Było duuużo gorzej.
Nie mam wystarczającej wiedzy, żeby odpowiedzieć na pytanie jak zachowuje się buda po 100, 200 czy 500 kkm, ale uważam, że nawet jeżeli auto przejeździło dużo km, to po wymianie rzeczy eksploatacyjnych i ew podmianie silnika nie ma powodów, by dalej nie jeździło dobrze.
Ostatnio edytowane przez avic ; 17-02-2016 o 15:56
Całe tt r32 lub na części
https://www.facebook.com/audi.quattr...07?pnref=story
nie wiem czy link działa mnie przekierowuje na profil sprzedającego.
Już działa
hubi
Ostatnio edytowane przez hubi_pl ; 29-02-2016 o 14:03
TT 8J 3.2 cabrio
http://otomoto.pl/oferta/audi-tt-sko...-ID6yhQ9f.html
Felgi TT 8J TT-RS:
http://allegro.pl/19-audi-tt-rs-8j06...031240864.html
Ostatnio edytowane przez hubi_pl ; 04-03-2016 o 21:58
AUDI nie przestaje się kochać.
Na tym srebrnym Cabrio pięknie dobrany lakier
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili