jak zgram fotki z innego kompa to wrzuce fotki moich zabawek
pewnie Was zdziwi bo TT lubię zapier..a te motocykle nie są takie :P
Dla siedzacych w temacie ural m63 i vn1500 nomad
jak zgram fotki z innego kompa to wrzuce fotki moich zabawek
pewnie Was zdziwi bo TT lubię zapier..a te motocykle nie są takie :P
Dla siedzacych w temacie ural m63 i vn1500 nomad
Ural najlepszy z "rusow", czesci silnikowe jeszcze z dobrych starych zapasow bitych z gwiazda no i vulkana masz.. prosze prosze
Do objechania dłubniętego TT nie trzeba supersporta. Powinno wystarczyć 90 KM jakie mam u siebie co fabrycznie z ogarniętym kierownikiem daje pierwszą 100-stkę po 4,2 sek. Tyle ze startu potem to już masa czynników. U mnie moto zaczyna mieć problem przy 180 km/h a dobija do 215 i koniec. W tym przedziale przyczepność przeciętna bo motocykl jest lekki a przyjemność z jazdy - nie ma owiewek i nie ma przyjemności tylko walka gołej dupy z batem
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
No do setki i troszke to 90km wystarczy ale dobtakiego dlubnietego w okolicach 500km to trzeba juz czegos mocniejszego. Vmax musi byc znacznie wyzszy. Moj sie pieknie prowadzi przy duzych predkosciach ale pelna owiewka robi co trzeba. Naked jest do miasta. Mi sie marzy zeby zaczac cafe-racera na bazie starej cb750.. wlasnie po to zeby w dzinach i skorze wyskoczyc do miasta na spacerek
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
"Prawdziwa historia" - fajny film dla fanow dwoch kolek i nie tylko! A. Hopkins jak zawsze robi robote Polecam rowniez TT maniakom, ktorzy jak Wszyscy wiemy cenia sobie ludzi z pasja
Ps. Wystarczy wpisac "prawdziwa historia cda" u dobrze znanego wujka Googla
Ostatnio edytowane przez AcidTT ; 14-02-2016 o 03:41
Potwierdzam, film z inspiracją!
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Nie narzekam, problemow żadnych nie miałem przez pierwszy sezon który do tej pory przejeździłem na nim, świetnie się prowadzi, ma w serii amortyzator skrętu co już nie raz się przydał, mocy naprawde nie brakuje, jest to chyba najmniejsza gabarytowo ze wszystkich 600 typu "ścigacz", łatwo sie wchodzi w zakręty bo jest krótki i szybko się można złożyć, wybacza troche błędów dzięki temu, ogólnie bardzo polecam
Dzięki, chce sprowadzić taki motor.