Witam mam problem posiadam śrubę antykradziezowa a nie posiadam klucza i pytanie teraz jak zdobyć ten kluczh? Nie mogę wgrać zdjęcia ale wkretaka to taka gwiazdka na 17-18 ząbków
Witam mam problem posiadam śrubę antykradziezowa a nie posiadam klucza i pytanie teraz jak zdobyć ten kluczh? Nie mogę wgrać zdjęcia ale wkretaka to taka gwiazdka na 17-18 ząbków
Ja miałem taką śrubę i z moimi zdolnościami zgubiłem tę przejściówkę. Pojechałem na wulkanizację, nabili duży imbus, podłączyli pod pneumatyka i na lajcie zeszło
Jedź do dobrego wulkanizatora to Ci to odkręcą. Różne sposoby mają, chociażby poprzez dospawanie innej końcówki, ewentualnie rozwiercenie i nagwintowanie śruby.
mam taką końcówkę jeśli do Warszawy Ci po drodze
Ja czasami w takich wypadkach nabijalem 12to katny klucz nasadowy. Musi byc bardzo ciasno spasowany, nabijasz na zewnetrzna czesc sruby mlotkiem. Potem laga do rwania kol i idzie az milo. Sprawdzalo sie to u mnie zawsze. Aha, zanim zaczniesz odkrecac w ten sposob wez punktak lub jakas srube i przyloz do lba sruby ktora chcesz odkrecic i zdziel pozadnie ciezkim mlotem. Bedzie pozniej latwiej odkrecic gdyby sie zapiekla. Jak uda Ci sie wykrecic sruby to zamien je poki co na zwykle, bo jak zlapiesz gume w trasie to bedziesz mial problem... pozdro!
Ostatnio edytowane przez AcidTT ; 30-12-2015 o 13:43
chyba że ze śrubami
też mam gdzieś komplet 4x złodziejek i za jakieś 5 dyszek na pewno oddam
daje komplet 4x sruby + przejściówka. Ile ząbków to nie wiem ale nie raz próbowałem jakies dobrać i nigdy mi sie nie udawało a prób było sporo ...