Witajcie Panowie i Panie,
czy istnieje możliwość zmiany tego "przepięknej urody" czerwonego wyświetlacza (to się FIS nazywa?) na jakiś czarno biały? Odrobinę psuje to efekt ładnych zegarów
pozdrawiam!
Witajcie Panowie i Panie,
czy istnieje możliwość zmiany tego "przepięknej urody" czerwonego wyświetlacza (to się FIS nazywa?) na jakiś czarno biały? Odrobinę psuje to efekt ładnych zegarów
pozdrawiam!
Wyszukiwarka się kłania kolego
Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka
Znowu TT znowu Cabriolet
Sorry. Szukałem ale nie znalazlem. Podejme 2 probe znalezniea tego tematu
Sam szukałem bo ciekaw jestem ale nie znalazłem.
Na pewno temat był poruszany, ale faktycznie ciężko się przebić w tym gąszczu bałaganu nad którym trudno zapanować.
Więc odpowiem tutaj zmiana na kolorowy fis nie jest możliwa, jako alternatywę proponuję zmianę całych zegarów na wersję poliftową, zegary są dużo ładniejsze, czytelniejsze, jak i sam Fis, do kosztów zakupu zegarów trzeba doliczyć ich adaptację w ASO lub obeznanego w temacie elektronika, cena ok 400-600zł.
Znowu TT znowu Cabriolet
Patrzcie pierwszy raz słyszę, dzieki Żuczek gdyby nie ty za nic bym się nie dowiedział ze istnieją zegary poliftowe w 8n
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Właśnie też dopiero teraz się dowiedziałem, że coś takiego istnieje A mógłby mi ktoś powiedzieć jaka jest między nimi różnica? Bo jak przeglądam roczniki 1998 vs 2006 to nie mogę dostrzec różnicy
Gdzie według Was napisane jest, że zarówno pytanie Alexandra, jak i odpowiedź Żuczka, dotyczą wersji 8N?
Różnica jest między 2006, a 2008. Znalazłem na allegro serwis w krk co montują wszelkie dodatkowe bajery z wyposażenia. Będę z nimi gadać po nowym roku. Kierownice na bank u nich zmienię i zegary jak dają taką opcje.
Faktycznie, czeski błąd Zasugerowałem się rocznikiem w opisie Alexandra (2006), potem odpowiedź BigBird.co i jakoś tak poleciałem z tą odpowiedzią Macie rację, chodzi o 8J
Sorry że siebie i was wprowadziłem w błąd, człowiek się na zbytnio najarał po szybkim poszukiwaniu w necie i znalezieniu takowych obrazków:
że zamiast pomyśleć to coś palnie. Owszem zegary 8J bez ramek wyglądają podobnie, to samo się tyczy innych audi które mają podobne do naszych zegary jednakże nie mają ich tak głęboko osadzonych.
Tak więc jeszcze raz przepraszam za zamieszanie
Spoko Na allegro jest pełno zegarów do TT 8J. Tylko teraz jak wybrać te poliftowe (bo 2k pln za te od RS'a to trochę przesada ).
Klik i zegary z allegro
Chłopaki....ale błądzicie...
Żeby raz na zawsze zamknąć temat:
W TT 8N (MK1) od początku produkcji jest tylko jeden wzór liczników w konfiguracji 1/2 FIS i pełny FIS.
Liczniki z roku 1998 (początek produkcji TT) mają inne, bardziej błyszczące i trochę grubsze ringi wokół zegarów oraz delikatnie mniejsze kropki na wskazówkach w liczniku.
Tutaj mamy licznik z 1998 roku (w tym przypadku po VINie wychodzi że jest to 979 TTka od początku produkcji):
Co ciekawe, już w 1998 roku wiedzieli że będzie wersja Roadster:
Potem od 1999 roku do końca produkcji wszystkie zegary są takie same dla 8N (pomijam różne rodzaje skal na tarczach na rynki GB, USA, EU itd.), jedynie dla TT R32 i QS są wyskalowane do 280 km/h.
Liczniki do TT 8J (MK2) opiszę później bo muszę potwierdzić swoje wiadomości i oprzeć je na odpowiednich fotkach
Te Terrere Terrere terererererere …
Propozycja 1: http://allegro.pl/licznik-zegary-aud...432655934.html
Propozycja 2: http://allegro.pl/licznik-zegar-8j09...809090954.html
Niestety na 1 nie widać daty na naklejce a drugiego po numerze nie mogę rozszyfrować. Ale wydaje się być poliftowy?