ICE, o dsg w TT 8J z Q nie masz się co martwić, pod warunkiem, że była prawidłowo serwisowana.
Nie spotkałem się nigdzie z problemami tej skrzyni w podanej konfiguracji.
A sama jazda autem z tą skrzynią ( i podobnymi ) jest bardzo przyjemna.
ICE, o dsg w TT 8J z Q nie masz się co martwić, pod warunkiem, że była prawidłowo serwisowana.
Nie spotkałem się nigdzie z problemami tej skrzyni w podanej konfiguracji.
A sama jazda autem z tą skrzynią ( i podobnymi ) jest bardzo przyjemna.
AUDI nie przestaje się kochać.
Zawsze można trafić na zużytą bo np Pani na górce nie trzymała na hamulcu bo auto stało przecież... Pamiętaj żeby pojeździć trochę autem przed zakupem zarówno na zimno jak i na ciepło. Skupić się tym jak skrzynia pracuje na niskich biegach przy bardzo delikatnym dodawaniu gazu (bo o tym się zapomina przy garowaniu :P). Zwrócić uwagę na zachowanie skrzyni przy zmianie z R na D i odwrotnie - czy nie stuka i nie trzęsie autem. Zobaczyć czy nie szarpie w czasie redukcji z 3 na 2 i z 2 na 1 przy wolnym hamowaniu jak i przy samowolnym wytracaniu prędkości.
To tyle co mi do głowy przyszło.
Muszę sprawdzić dokładnie i na 100% jaka skrzynia była montowana w 2009 A3 quattro ale rewelacyjnie niezawodna to nie jest. Raz był wymieniony mechtronic a za jakiś czas ( rok chyba ...) cała skrzynia na nową. Całe szczęście że na gwarancji
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Wczoraj miałem okazję protestować bez ograniczeń Dq500 w nowym Rs3 i powiem szczerze że jestem pod wrażeniem jej działania, procedura to kosmos w porównaniu do dq250, a sama zmiana biegów to majstersztyk, ech trzeba się w końcu zebrać i zamontować, bo od pół roku leży w pełni przygotowana na palecie i czeka na swój czas.
Znowu TT znowu Cabriolet
To tylko uogólnienie. Prawda jest taka, ze skrzynia może posypać się znacznie wcześniej, jak również może bezproblemowo działać po przebiegu 300000 km.
Styl jazdy, serwis i szczęście - te czynniki są kluczowe.
Taki artykuł traktujący o dsg znalazłem na forum vw:
http://vw-clubpolska.pl/index.php?topic=3019.0
AUDI nie przestaje się kochać.
Hej,
Ja co prawda nei mam TTki, ale mam jej serce w Seacie Toledo, tj Silnik 3.2 BHE i skrzynię 02E GYU. Ostatnio miałem chwilę żeby pojeździć seatem, bo po swapie ciężko z czasem i zauważyłem coś, co już mi się wcześniej wydawało. W skrócie czasem przy powolnym dodawaniu gazu DSG się zawiesza i mogę cisnąć w opór a max będzie jak na filmie. Nie wiem co to może być bo nie zdążyłem się poznać na tej technologii. Ostatnio przy wyjeżdżaniu z parkingu podziemnego po odpuszczeniu gazu auto zaczęło się samo staczać. To chyba nie jest normalne w automacie?
https://youtu.be/fIpzlNWQkmE
https://youtu.be/c8BfFsLiOMM
Z góry dzięki za pomoc.
U mnie coś takiego nie występuje więc śmiem twierdzić, że coś jest nie tak.
Jeśli nie masz asystenta wzniesienia (tak się to chyba nazywa), to auto na stromych podjazdach będzie się staczać jeśli nie będziesz trzymać nogi na hamulcu. Powinieneś ruszać z ręcznego (tak mówi instrukcja obsługi).
Cześć,
To może ja dorzucę swoje trzy grosze - niech będzie dla potomnych.
Pół roku temu kupiłem TT 8J z 2009r w konfiguracji 2.0 TFSI (200KM) S-Tronic Quattro. Wg VINu mam DQ250 na sprzęgłach mokrych.
Wg. książki serwisowej pierwsza wymiana oleju od nowości była przy 89 tyś (czyli o wiele za późno). W tej chwili mam 142 tyś przebiegu i przymierzam się do wymiany ze względu na czas wymieniony w interwale (60 000km/5 lat). Ze skrzynią nie ma absolutnie żadnych problemów - i oby tak dalej
Hej, też ostatnio zagotowałem(?) olej w skrzyni na torze. Dosłownie robiłem ostatnie kółeczko i pojawiła się dyskoteka na blacie. Auto pozostawiłem do schłodzenia z 15 minut i później wszystko wróciło do normy. Następnego dnia ostry przelot po Wawie i nie było zadnych problemów ze zmianą biegów.
pzdr