Zawsze można dać fotelik na przednie siedzenie.
Wychodziły również TT 8J z ISO-FIX na przednim fotelu.
Fakt, że będzie trochę roboty z wożeniem dzieciaków TT, ale da się zrobić.
Zawsze można dać fotelik na przednie siedzenie.
Wychodziły również TT 8J z ISO-FIX na przednim fotelu.
Fakt, że będzie trochę roboty z wożeniem dzieciaków TT, ale da się zrobić.
AUDI nie przestaje się kochać.
Hehe... jak kolega Squirrelkuss podpowiedział pomysł - sprawdziłem - w radomiu obecnie wszystkie tt na sprzedaż, to MKI... zacząłem szukać na forum w liście użytkowników - jest jeden forumowicz z mkII , który odezwał się na przestrzeni roku - matimati - ale sądząc po jego postach - ma chyba roadstera... pm wysłałem "kontrolnie"
Fakt faktem - starsza córa w zeszłym roku jezdziła na trasie z przodu, bo młodsza tak dawała w d**e, że musiała być mamusia... dziś już jeżdżą z tyłu w trasie, ale do tego typu wojaży przeznaczony został od stycznia - Tiguan z pakiem a dachu... więc tak jak pisałem - z dziećmi tylko miasto
Ostatnio edytowane przez streetrace ; 19-06-2015 o 21:18
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Kolego ja mieszkam w Ząbkach (praktycznie Warszawa ) zawsze możesz podjechać i sprawdzić . Pozdrawiam Magda
Kolego z fotelem 3 grupy zapomnij, odrzuć też podkładkę, posadz dziecko starsze i zapnij pas - jak nie będzie wchodzil na szyje to spokojnie mozesz wozic (pisales ze ma 135 więc ok).
Co do młodszego to zamontuj sobie taki fotelik po stronie pasazera z tylu najlepiej, bedziesz mial wiecej miejsca dla siebie. Więcej nie znaczy duzo
Foteliki, miejsce to jedno a reakcja dzieci na jazdę w klimacie konserwy to drugie. Piszę bo znany jest mi przypadek kumpla który w zamierzchłych czasach ściągnął sobie z hamburgerowni wymarzone Mitsubishi-t Eclipse, w którym dzieci po przejechaniu kilku km notorycznie rzygały. Potem rzygały nawet na widok auta. Kolega sprzedał więc przemyśl .
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
Starsza nie ma 135... tylko ok 100cm (gdzieś ktoś inny pisał o swoim dziecku ze ma 135cm), ale przeciez dzieci rosną... Dziś spotkałem na stacji benzynowej Panią białą TT 8j, ale niestety byłem bez fotelików... obejrzałem sobie - fakt miejsca nie jest dużo... Ale myśle, że sie jakoś zmieścimy. Przez przyszły rok - od września - codziennie bede zawoził i odbierał starszą córkę... z tym nie widze problemu - airbag off fotelik i przedni fotel... Czasem jednak jedzie ze mną młodsza (na odcinku kilku km/ raz na tydzień powiedzmy)... i tu już jest gorzej.
A już wersja całkiem awaryjna - Żona pyta... a co, gdy jej Tiguan odmówi posłuszeństwa? Tiguan nie ma coprawda roku i ma 14000km przebiegu i niepowinien sie popsuć... ale gdyby... gdybyśmy mieli sie AWARYJNIE zapakować w 4 osoby na odcinek powiedzmy 5km- na to pytanie chyba nikt nie zna odpowiedzi... musimy to sprawdzić w real...
Przeglądam foty... i fora z ue i usa
http://forums.fourtitude.com/showthr...0850-Baby-seat
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Spokojnie - bez obaw... kiedyś poczytałem o nich...
Swoją drogą Ty też powinieneś być obeznany w fotelikach w TT (przejzalem wątek Twojego auta)
PS. Czy deaktywacja poduszki pasażera (on/off) to standard? Wszyscy to mają?
Jak jest taki temat, to mam pytanie; Skoro z tyłu i tak dzieci są wożone w foteliku - czy nie lepiej by było zdemontować tylną kanapę i w jej miejsce wstawić fotelik? Pomijam odciążenie samochodu, ale przede wszystkim zyskamy kilka dodatkowych cm pod głową. I czy w tym przypadku spokojnie przejdziemy przegląd techniczny/kontrolę policyjną?
kolega streetrace juz kupil TTS wiec moze pochwali sie w watku dla potamnych jak rozwiązał kwestie dzieci i fotelików i czy zdaje to egzamin? hmmm?
Cel jest tylko jeden - najlepiej grające TT na świecie!
Tak widzę minę dziecka na zadane przez Ciebie pytanie:
Shocked-Face.jpg
A tak na serio to martwisz się o przegląd przy tak irracjonalnej przeróbce a nie o bezpieczeństwo dziecka?
Podpowiem Tobie - nie rób tak, ponieważ nie będziesz miał jak przyczepić fotelika do samochodu. Żeby był właściwie zainstalowany musisz posiadać ISOfix albo 3 punktowe pasy bezpieczeństwa.
pzdr
hubi
Można kupić przecież tego typu kit
http://keyassets.timeincuk.net/inspi...22-630x419.jpg
nie związany z fotelami... Przecież nie miałem na myśli fotelika latającego w powietrzu.
Jako osoba siedząca po uszy w fotelikach samochodowych dla dzieci powiem Tobie jedno - nie idź tą drogą
hubert