ja miałem na myśli porównanie 2x setupów k04 bo jak bedę to swoim dupowozem a3
A3 z k04 raczej trochę bez sensu stawać z rs6 jeśli oczywiście mówimy o v10 bo seria B5 to kto wie
ja miałem na myśli porównanie 2x setupów k04 bo jak bedę to swoim dupowozem a3
A3 z k04 raczej trochę bez sensu stawać z rs6 jeśli oczywiście mówimy o v10 bo seria B5 to kto wie
Łee , szkoda ,myslalem ze TT ... Mowie o RS6 V8biT ma poniżej 5s do Setki wiec A3 chyba nie ogarnie
Fajny opis. Ciekawe TT. dla mnie jest parę rażących rzeczy jak np przedni zderzak czy lampy ale kwestia gustu.
Mała awaria - odkręciła się śruba trzymająca kolumnę kierowniczą. Kiera zaczęła latać jak żyd po pustym sklepie
Przy okazji licznik też wleciał na mały przegląd - wskazówka już wskazuje poprawnie (krzaka z bagiem też skasowałem
i zakupiłem coś czego mi brakowało od samego początku
Ostatnio edytowane przez BelfegorTT ; 12-03-2015 o 20:41
Można wiedzieć gdzie obszywałeś kierownicę? Bardzo fajnie to wyszło
W Bydgoszczy na 3maja na przeciwko hotelu City jest gość co mega ładnie szyje kiery i inne elementy ze skóry
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Przyszły z Płońska adaptery pod większe hamulce więc wleciały na tył tarcze ATE 280 mm
porównanie
mod na duży +
i jeszcze nowe łożysko na przód
aaaaaaa zapomniałem napisać w opisie - wymieniałem też chłodnicę wody - dużo szybciej temperaturę auto zbija
Ostatnio edytowane przez hubi_pl ; 20-12-2017 o 09:50
To że by to już było profi, to teraz daj na przód coś lepszego np 334mm
Znowu TT znowu Cabriolet
mogę sprzedać brembo ze swojej TT bo raczej bedą na sprzedanie za jakiś niedługi czas:P
jak zrobię ponad 400 KM to dopiero grzebnę w hamulcach z przodu, teraz zanim się rozpędzi do 100 km/h to cała wieczność mija
A jaki miałeś problem z AirBag?
świadomie dopuściłem do błędu - odpaliłem auto bez kiery musiałem podjechać do przodu o dwa metry a nie chciało mi się pchać :P
No i przyszedł czas na większe hamulce z przodu
Dawcą było Porsche Cayenne
hamulec przed modyfikacją
2mfivbb.jpg
po
2u5ukvl.jpg
(tak wiem - dałem tyłka za małe klocki kupiłem:/ ale zaraz to poprawię )
wskoczyły też przewody w stalowym oplocie
auzeav.jpg
musiały wlecieć dystanse ponieważ felga nie ogarniała tych hebli
2wd7fx0.jpg
17 tył i 13 przód
b5im2g.jpg
258xyci.jpg
mod na duży +
261f5av.jpg
czerwony kolor i napis PORSCHE dały + 100 KM i 150 NM
Ostatnio edytowane przez BelfegorTT ; 10-05-2015 o 20:56
a jak hamuje? bo w sumie są to inne zaciski niż od boxster S :P
założyłem nowe klocki na stare tarcze - więc jak na razie docieram klocki dam znać jak założę odpowiednie klocki i będą dotarte
No to już mogę coś napisać. Klocki założyłem już odpowiednie i przejechałem z 1000km - auto hamuje o wiele lepiej jak na serii chętnie spotkałbym się z seryjną TT i sprawdził różnicę w drodze hamowania np. z 120 do 0. Dopiero takie porównanie dałoby obiektywny wynik.
Dużym modem na + są przewody w stalowym oplocie - hamulec wystarczy lekko wcisnąć i auto już zaczyna hamować. W serii musiało to być takie mocniejsze przyciśnięcie.
W tym roku chyba już nic nie będzie modzone - kombinuję tylko nad odchudzaniem, przydałby się zbić parę kilo, TT niby małe ale sporo waży, kurację odchudzającą trzeba zastosować
Takie hamulce mi się marzą
Aktualizacja serwisowa
wskoczyło 232k na budzik i nastąpiła wymiana oleju wraz z filtrem
Miałem małe zdarzenie drogowe - wyprzedzałem pewnego miłego Pana i jak już byłem na wysokości jego przedniego koła ten miły Pan zechciał wyprzedzić auto jadące przed nim i uderzył we mnie. Mnie lekko ruszyło, on strzelił pełne 360 na drodze (o dziwo z niej nie wyleciał). Wezwaliśmy policję, dostał mandat. Ubezpieczalnia wypłaciła trochę grosza, dokładam trochę swojego sianka i kładę lakier na całym samochodzie za wyjątkiem dachu. Ważne - auto było już raz lakierowane więc najpierw zostanie stary lakier zdjęty (do oryginalnego). Dlaczego lakieruje całe auto - fotki poniżej, wszędzie coś, tylko 1 element jest bez skazy lewy tylni błotnik więc wolę zrobić całość niż się w jakieś łatki bawić i przejścia. Srebrny jest bardzo wymagającym kolorem i nie ma co się bawić w zaprawki.
Niestety modzenie silnika zostaje przesunięte na dalszy plan
23sgnpk.jpg
zl5jq.jpg
1zq362o.jpg
rbwb5l.jpg
102ng5z.jpg
Ostatnio edytowane przez BelfegorTT ; 21-11-2015 o 15:08