Witam potrzebuje czujnik ciśnienia doładowania może ktoś ma sprawny zalegający
Witam potrzebuje czujnik ciśnienia doładowania może ktoś ma sprawny zalegający
Using Tapatalk
Ja mam
nr czesci 058906283 f
podaj numer czujnika bo tego było kilka rodzai
038906051 ☺
Using Tapatalk
dokładnie 2 rodzaje tak na prawdę. Z małą srednicą około 13mm i około 18mm. Numery czasem się różnia ale jeśli srednica będzie pasować to będzie działac bo ja czasem musiałem zamienić i wszystko działa prawidłowo .
Kiedyś nawet musiałem czujnik z mała srednica zaadoptować do większej i działa aż do teraz tylko uszczelnić to trzeba było odpowiednim patentem.
Andrzej będzie miał duzą średnicę wiec w sumie jaki by nie kupił będzie ok
no właśnie nie, są chyba ze 4 rodzaje
na mały króciec 2,5 barowe i 3 barowe
na duży krócieć 2,5 barowe i 3 barowe
miałem z tym rozkminkę jak wrzucałem do siebie 3 barowy, żeby boosta podnieść, dlatego wiem i dlatego spytałem o numer
ale każdy mimo wszystko będzie działać :P
no nie do końca, bo mają inne zakresy pracy, sterownik może otrzymywać inne info o doładowaniu niż jest to naprawdę
żeby działało to jak trzeba, to należy zrobić korektę w programie
wiewioraandrzej, jakie masz objawy niesprawnego N75?
Mi chodzi o Map sensor nie o zawor n75 .Bylem ostatnio tam gdzie robili mi program i właśnie wyskoczył mi taki błąd tego czujnika .A tak na marginesie bo podobno mam za duże doładowanie a jak kolega Grabarz wspomniał może sama korekta programu by wystarczyła ?
Ostatnio edytowane przez wiewioraandrzej ; 10-11-2015 o 15:34
Using Tapatalk
spoko, zasugerowalem sie numerem czesci ktory podal matimati a koncowka nr jest jak w n75. sorka.
no to nie tak do końca
nie wiem na jakich napięciach pracuje ten czujnik ale załóżmy ze skala jest 1-3volty i w tym przedziale mieści się wartość 0-2,5 bara, jeśli damy czujnik ze skalą 0-3 bary to ona nadal musi się zmieścic w przedziale 1-3volta.
czujnik wysyła sygnał 1,5v co sterownik odczytuje na 1,25 bara przy starym, a przy nowym 1,5 bara. ECu wtedy stara się korygować wartości, ale mu to nie idzie bo ciagle odczyty są różne, przez co może być falowanie doładowania.
Nie wiem czy jasno to napisałem i czy dobrze :P, ale o to mi chodziło
Ale 1 bar bez względu czy wskaźnik będzie do 2,5 czy do 3 to dalej jeden. co ma zakres.... To czujnik ciśnienia a nie woltomierz. Oczywiście teoretycznie... nie nam możliwości teraz tego sprawdzić, ale nie sądzę aby wskazania różniły się w zależności od zakresu. To troszkę jakbyś miał dwa termometry zaokienne jeden do +50 a drugi do +60 i ze względu na to wskazywały by różne temperatury.
Tak tylko...
http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-...758154388.html Tutaj raczej nie kupię wiec znalazłem na Allegro .
Czy taki będzie ok ?numery się zgadzają
Using Tapatalk