Taki mi wybrał gościu a ja to się mało znam .Generalnie Auto odebrałem juz jeszcze mierzył kompresję dziś i bez zmian 13.5 na każdym ,wygląda na to ze wszystko jest ok .Kolektor dziurawy wymieniony
Taki mi wybrał gościu a ja to się mało znam .Generalnie Auto odebrałem juz jeszcze mierzył kompresję dziś i bez zmian 13.5 na każdym ,wygląda na to ze wszystko jest ok .Kolektor dziurawy wymieniony
Using Tapatalk
U mnie ciąg dalszy wydawania szelestow co by nie było że już rodzina na mnie patrzy jakoś tak dziwnie .A więc mogę powiedzieć że Autko ogarnięte w zasadzie to ciesze się bo silnik mi się trafił na prawdę bardzo dobry kompresja mierzona 4 razy w ciągu 3 tygodni po 13.5 oleju nie bierze w ogóle a te problemy jakie miałem po montażu to były błędy gościa który składał silnik .Dodatkowo została wyczyszczenie chłodnia teraz temp prawie w ogóle nie przekracza 90 st wcześniej było cały czas coś koło 95- 97 st ,wiatraki włączają się teraz po przekroczeniu 96 st wcześniej to było 99 st.Zostalo zregenerowane turbo ,nowy kolektor wydechowy kolektor .dolotowy uszczelniony ,nowy tip Forge pod k03s .Została przerobiona instalacja LPG nowe przewody nowe wtryski nowe zawory jak i nowy mocniejszy reduktor .Wszystko zostało wystrojone na AFR .Poza tym został wgrany seryjny program i robione logi po czym wszystko wyszło ok i został wgrany program na 240 km .,następne logi i ładowanie wyszło coś koło 1 bar mechanik mówi ze tak ma być .Także temat z przekłada chyba został zakończony jak i czuje się kompletnie spłukany
Using Tapatalk
Kto zadeklarował Ci 240 hp z jednego bara?Andrzej proszę cię.
Znowu TT znowu Cabriolet
co to za modyfikacja podnosząca moc ze 180 na 220? Mogę wiedzieć więcej?
ok 250hp wyduszają z hybrydy k03s + wtryski 440cc + ic + dp + przelot + tip + pompa paliwa od 225 / s3
co by nie było jechać na hamownie i zweryfikować
240km z serii i sprawdzone po logach to bardzo optymistycznie. Poza tym te turbo nie utrzyma 1 bara do odcinki :P
Ale cieszymy sie ze auto wreszcie jeździ jak trzeba
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
240km z serii i sprawdzone po logach to bardzo optymistycznie. Poza tym te turbo nie utrzyma 1 bara do odcinki :P
Ale cieszymy sie ze auto wreszcie jeździ jak trzeba
Paweł nie wiem czy jest 240 km byłem w Best performance i tam wgrali mi najpierw serię a później program na 240 km ,po czym robili logi .Dodam że turbo mam k03s 052 .Fmic Dp plus wydech magnaflow 2,73 no i dolot Forge .W zasadzie dla mnie to jest sprawa drugorzędną na chwile obecna czy posiada taką moc czy nie ,ciesze się ze auto jeździ jak trzeba i tego nawet nie da się porównać z tym co było wcześniej
Using Tapatalk
Wydajniejsze turbo, nowszy motor, to musiało dać efekt, zapewne wcześniej nawet serii nie miałeś, tak więc teraz fun jest podwójny, myślę że ok 215hp powinieneś mieć i jakiegoś 300 niuta z ciekawości z hamuj auto najtaniej będzie na dynomecie.
Znowu TT znowu Cabriolet
taki mały przykład jak źle wystrojony gaz może uszkodzić tłok:
Tłoki w 1.8t są kute i bardzo mocne dlatego ciekawy to przypadek aby aż tak go zniszczyć. Pozostałe były lepsze ale pierścienie także popekały.
Silnika nie dało by się naprawić tanim kosztem bo wszystkie panewki dostały po tyłku, byłby konieczny szlif , nowe tłoki itp także duuże koszta które zatrzymały by się na 1/2 cenie kiepskiej allegrowej TT:P
Także dobrą decyzję podjałeś kupując drugi silnik bo wyszło na pewno taniej.
Mi się ten złom przyda bo blok idzie i tak na gruby szlif także blok się nada a reszta poleci na kilogramy jako złom:P
Cała procedura przekładki u jednego mechanika plus części plus wystrojenie LPG do tego regeneracja turbo juz gdzie indziej i inne mniejsze naprawy wyszło sporo. Dodatkowo wgranie nowego programu wystrojenie wszystkiego wyszło ponad 5 tys zł razem z silnikiem z osprzętem
Using Tapatalk
Proszę o zamknięcie mojego tematu
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
mam nadzieję że czasem tu zajrzysz...pozytywne osoby zawsze mile widziane