Świetny opis! Gdyby nie opisane wady mogliby od razu Cię przyjąć do działu PR Audi
Sent from my m2 note using Tapatalk
Witamy naszym forum! Oczywiście gratuluję zakupu naprawdę pięknej sztuki! Liczę, że znajdzie się czas na jakiś mały lokalny spocik i pochwalenie się Twoim niebieskim nabytkiem PS. Już widziałem podobnie jak MaTTeusz Twoją TTtkę Ja widziałem Ciebie na Łagiewnickiej i też o tym pisałem w dziale "Witamy się"
Wysłane z mojego INSIGNIA_700_PRO przy użyciu Tapatalka
Uzupełniając spostrzeżenia - kilka rzeczy, o których nie wspomniałem:
- MMI ce****e horrendalne tłumaczenie. Nie dość, że tłumaczono bezpośrednio z niemieckiego przy użyciu translatora (np. to co na całym świecie funkcjonuje jako "Now playing" brzmi dumnie Słuchacie Państwo, SMS nazywany jest pocztą, etc.), to jeszcze są literówki... Uważam, że jak na markę uchodzącą w swoich oczach za prestiżową, jest to ewidentne niedociągnięcie świadczące o nieprawidłowościach w dziale kontroli jakości;
- fotele/konsola - tutaj za dopłatą 1280 PLN otrzymujemy boczki z tandetnego wyginającego się plastiku, które pomalowane są w kolorze kwarc - całość ma udawać aluminium. Boczki ładnie wyglądają na zdjęciach (jak aluminium), jednakże na żywo zwyczajnie źle (tanio/tandetnie). Boki tunelu środkowego również wówczas zdobione są tym cudem, co w połączeniu ze skórzanymi obszyciami (bardzo starannie wykonanymi) daje nieco kontrastujący efekt. Nie dość, że plastiki boków są niskiej jakości, to zdradzają efekty wytarcia, choć nie przypominam sobie, bym dotykał tych miejsc. Zaczep plastiku fotela pękł (ważę 78-79 kg, żeby nie było ;-p) i czekam na wymianę... ;
- widać rowki z formy, w której odlewane są tylne plastiki foteli. Jak dla mnie jest to nie do przyjęcia - mam co dzień styczność z przemysłem i formami, wiem zatem, że tego rodzaju rowki są nieakceptowalne choćby przy opakowaniach spożywczych. Audi jednakże uznało, że z tyłu i tak nikt nie będzie siedzieć...;
- konsumpcja oleju - jak na razie jest poniżej 100 ml / 1000 km;
- jedzie od 4000 rpm (tryb manualny).
Może w przyszłym tygodniu zapnę VCDS'a (o ile połączy się z silnikiem) i zapodam logi podstawowych grup. Ciekaw jestem ciśnienia doładowania - w informacjach prasowych pisano o ponad 1 bar.
Dziś zawinęło mnie dookoła - miał być lekki drift... i był, jeno kontra poszła za duża. Trochę wstyd, mam nadzieję, że mało kto widział.
Na szczęście nic się nie stało.
Dziękuję za ciepłe słowa.
E no Panie! uważaj na nią! 1 na stronie mk3jka, szkoda zeby szybko stala sie historią
Bardzo podobną widziałam w piątek w Wawie. Może to Ty piękny zakup
Blonde Bandit in TT
Stary nie wiem co Ci się tam w życiu popieprzylo ale czuć z opisu, że konkretnie. Mam nadzieję, że się wyzbierasz, wszystko się ułoży i będziesz mógł w pełni cieszyć się TT. Samochód marzenie....ale jedną rzecz jeszcze musisz dokupic.....klubowe ramki
Mega auto! Mam nadzieję, że i ja w Łodzi będę miał okazję je zobaczyć
Gratuluję zakupu i dziękuję za świetny szczegółowy opis
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Piękna TeTunia
gratuluje super autka
Piękne TTS no i wypas też nie słaby, tak ze gratulacje, chciał bym często mieć takie kiepskie dni w życiu ze bym sobie fury nowe kupował na pocieszenie
Czy twoja TT to jest ta TT która była wersją pokazową, no jeżeli tak to zapewne mało kto dbał o turbinę po ostrym upalaniu a nie jeździł tym emeryt, tylko często młode łby i lekko nie miała, no ale zapewne wytargowałeś dobrą cenę, więc w razie czego powymieniasz klocki, płyny, itp więc nie będzie źle.
No i jeszcze jedna sprawa, jeździłem TT8S wiele uwag podzielam odnośnie prowadzenia auta, ale jeżeli chodzi o dźwięk, to naprawdę nie powala, a gdy by nie audio które go wspomaga był by jak dla mnie mierny, no ale to moje odczucie spowodowane pewnie tym ze używam 6cyl z turbiną.
Znowu TT znowu Cabriolet
gratki auta ! fajnie ze z salonu a nie szrotu tureckiego bo lekkim dachu...
teraz tylko gaz zakładać i w drogę...hehe
No w końcu ktoś wysupłał konkretny grosz na coś innego niż Porsche Wszystko co można by na dzień dobry tu napisać padło już we wcześniejszych komentarzach więc pozostaje mi tylko pogratulować zakupu i życzyć satysfakcji z jazdy
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
Jeśli kolegi TTS śmigał jako auto testowe to wiem kto nim jeździł i te auto stało obok mojej działki :P Wyglądała identycznie jak ta tylko ,że miała naklejki reklamowe na bokach :P
Fajne auto i pomiędzy mk1 jest na prawdę duuuża przepaść. Lecz czy pomiędzy mk2 to juz bym polemizował.
Tak czy siak gratuluje i żałuję ,że się nie ścignąłem a3 z nią bo był taki pomysł lecz jakiś czas temu przestałem ja widywać i już sie nie udało :P
Szkoda tylko ,że auto za tyle kaski ma silnik 2.0T który nie budzi jakoś respektu w moich oczach ale to jest to samo o czym pisał Marcin wyżej. Niestety takie mamy czasy i w mk4 TTS będzie miał pewnie 1.6 T + K