filtr stożkowy kupię może komuś zbędny jak mało używany ewentualnie jak ktoś ma nowy na zbyciu najlepiej odrazu większy KN albo innej dobrej firmy tej co na forum polecacie.
Pozdrawiam
filtr stożkowy kupię może komuś zbędny jak mało używany ewentualnie jak ktoś ma nowy na zbyciu najlepiej odrazu większy KN albo innej dobrej firmy tej co na forum polecacie.
Pozdrawiam
Mam filtr prawie nowy
odezwij sie na pw
ja mam wkładkę K&N , oddam za rozsądną kasę jak coś :P
Ja sprzedaję filtr sportowy BMC CDA (Carbon Dynamic Airbox)
Jest to filtr sławnej włoskiej firmy BMC do aut sportowych bądź po tuningu w osłonie z carbonu (włókno węglowe) z regulatorami kierunku przepływu powietrza dla zwiększenia ilości powietrza wpadającego do filtra i polepszenia filtracji.
Stan: Używany
Nowy to koszt ok 1200-1300zł !!
Moja cena to 600zł (z wliczoną przesyłką) ale możemy się dogadać co do zniżki dla forumowicza.
Zdjęcie przed wyciągnięciem i czyszczeniem.
http://img10.staticclassifieds.com/i...y-nowa-sol.jpg
Link do ogłoszenia na OLX:
http://olx.pl/oferta/filtr-powietrza...5-IDc3R7n.html
Ostatnio edytowane przez maehix ; 07-10-2015 o 10:32
Zastanawiam się jaki stożek założyć u siebie możesz powiedzieć dlaczego sprzedajesz swój ? (mnie zakup uzywanego i tak nie interesuje )
Czym kierujesz się w przypadku zmiany ?
Nie wiem czy Arttur dalej sprzedaje suche filtry Simolta ale spytaj bo to chyba najlepszy wybór. K&N też ludzie chwalą. Co do filtra zamkniętego w puszce która powoduje restrykcje w przepływie powietrza tym bardziej za 1300 zł bym odradził bo to przerost formy nad treścią nie warty tej ceny.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wbrew pozorom filtry w takiej obudowie są prawie tak samo wydajne co stożkowe ale za to łapią mniej syfu i lepiej izoluja ciepło. Dźwięk tez jest na takim najlepszy.
Zmieniam gdyż chce wzmocnić auto i muszę wstawić filtr który jest wiekszy.
Poszukaj info o tych filtrach a zobaczysz ze różnica miedzy stożkiem jest nie duża na górze obrotów tylko ze CDA kosztuje sporo więcej ze wzgledu ze to carbon. I nie porównujcie filtra k&n do BMC bo BMC to inna liga. Amsoil możesz zamówić u Arttura bo to filtry na tym samym poziomie i są suche.
Niedawno właśnie rozmawialem o tym z Artturem i potwierdzi moje słowa.
Najlepszy wybór jeśli chodzi o moc to duży amsoil i do tego zrobienie osłony termicznej, opis jest na forum.
Jeśli zależy ci na dźwięku i p&p to BMC CDA będzie dobrym wyborem lecz droższym i to filtr traktowany olejkiem co trzeba wziąć pod uwage.
Wysłane z mojego C6Quad_4G przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez maehix ; 10-10-2015 o 08:59
Co do dźwięku to kwestia gustu. Jeśli chodzi o swoją rolę, to jak napisałeś łapie mniej syfu przez co mniej powietrza, fizyki nie oszuka.
Ostatnio edytowane przez BigBird.co ; 10-10-2015 o 10:16
Proponuje filtr ITG-mam i polecam
Rozumiem ze to przejęzyczenie i wyjaśniam ze, Artur nigdy nie sprzedawał tego, natomiast Amsoil owszem, oczywiście polecam.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
A ja przeciwnie, miałem i nie polecam, bardzo mierne filtrowanie, potrzeba nasączania olejkiem który to przedostaje się na przepływkę i powoli ją uśmierca.
Znowu TT znowu Cabriolet
To twoim zdaniem Zuczek ktory?
Mati, post nr 10
Znowu TT znowu Cabriolet
Sorka -zgapiłem
ps-teraz wychodzi ze stozki ida do lamusa.
Ostatnio edytowane przez matimati ; 10-10-2015 o 11:16
Dzięki Zuczek faktycznie przejęzyczenie
Stożek dalej jest najlepszy ale oczywiście porządnej firmy. W drugiej kolejności są filtry w obudowie z carbonu potem wkładki sportowe a na końcu zwykłe filtry.