Witam. Wymieniłem w Audi TT czujnik położenia wału korbowego(nowy). Przejechałem ok. 20 km i znowu padł. Czy jest możliwe, że coś innego powoduje jego awarię?.....czy po prostu trafiłem na bubel.
Witam. Wymieniłem w Audi TT czujnik położenia wału korbowego(nowy). Przejechałem ok. 20 km i znowu padł. Czy jest możliwe, że coś innego powoduje jego awarię?.....czy po prostu trafiłem na bubel.
Ostatnio edytowane przez adamnowak ; 30-09-2015 o 15:39
Jakiej firmy kupiles ?
Bosch
To teoretycznie najlepsza opcja - wklej błędy jakie masz
Tylko jeden 16706. Przed wymianą też tylko ten był
Jest takie prawdopodobieństwo ze trafiłeś bubel, ale bardziej skłaniał bym się nad przerwą w obwodzie gdzieś.
Znowu TT znowu Cabriolet
Tzn. pomiędzy czujnikiem a komputerem? Wczoraj auto zgasło i już więcej nie odpaliło, wyskoczył błąd 16706 wymieniłem czujnik i auto odpaliło. Dzisiaj zrobiłem 20 km i znowu nie chce odpalić wyskoczył błąd 16706
Przyjrzyj się dobrze wiązce własnie która dochodzi do czujnika
Ok. Dzięki.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Ten czujnik który założyłem to nie Bosch tylko Facet
No to już masz odpowiedz czemu padł kup Boscha. Ja kupowałem u Michal26
Ostatnio edytowane przez Nicolas905 ; 30-09-2015 o 18:24
A sprobuj zalozyc jeszcze raz stary.. jak dla mnie ktorys przewod w instalacji nie laczy. "Gmerales" przy kablach wymieniajac na nowy i widocznie zaskoczyl a po paru kilosach pod wplywem wstrzasow znowu nie laczy. Nawet bubel pojezdzi ten przyslowiowy miesiac.
czasem pojeździ a czasem nie :P ale tak czy siak kable tam są cienkie i lubią ze starości się utlenić dlatego sprawdziłbym je :P
heh masz racje, niektore czujniki temp 'made in china' prosto z pudelka pokazywaly na vagu 60*C i.. nic wiecej! na pewno masz takich pelne wiaderko ale umowmy sie Pawel, przez 20km dobrze... ? to jak 15min jazdy, w przypadku cz. stukowego to za szybko nawet jak na chinskie guano :P mysle ze pekniety przewod w instalacji. jak ma humor styka a jak nie to nie. kable sztywnieja pod wplywem temp i wieku i pekaja, standard. miernik w lape i dzwonimy kabelki
pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez AcidTT ; 03-10-2015 o 01:07
testowalem zamienniki i ori i powiem wam tylko ori sa 100 %