Jak w tytule.....kupię za ROZSĄDNE pieniądze podłokietnik do TT.
Owszem widziałem jeden na allegro ale 500zł to alledrogo
Jak w tytule.....kupię za ROZSĄDNE pieniądze podłokietnik do TT.
Owszem widziałem jeden na allegro ale 500zł to alledrogo
Jakbym miał ori podlokietnik z tt mk1 to bym go za 800-1000 pln sprzedawał
Z CupHolderem po 800-1000zl chodza na ebay-u i alledrogo, zatem jesli to ori to cena jak najbardziej atrakcyjna
przesada....wiem , że ciężko go kupić ale....1000zł...wtf?
dzięki, będę polował dalej
Witam.
Dawno temat nie ruszany, więc podepnę się tutaj.
Jednej rzeczy jakiej mi brakuje w mojej TT, to podłokietnik. Orginał jest drogi - to trzeba przyznać. Więc, kupiłem podłokietnik (zdjęcie niżej) i właśnie taki (kolor mi pasuje do tapicerki) chcę zamontować. Mam już zaprojektowaną podstawę (aluminium), ale dla pewności chciałbym od kogoś z Was (mieć potwierdzenie), jakie są wymiary montażu orginału płytki poziomej-podstawa (długość, szerokość, grubość, rozstaw śrub, średnica, różnica poziomów itd.) Na drugim zdjęciu auta, jest płytka z otworem i chciałbym tam podstawę także zaczepić, aby po odchyleniu podłokietnika nie było jakiegoś luzu.
5505959968_3.jpg
IMG_0001.jpg
musisz kąbinować. Ja swój miałem niby jakiś z TT shop czy coś ale i tak mocowania przerabiałem aby było stabilniej :P Nikt tutaj CI nie poda jakie wymiary bo musisz to sam wymyśleć albo zlecić komuś ogarnietemu.
dokladnie jak pawel pisze ja mam z tt shop z niemiec wystarczy wpisac tt armrest w google ... ten moj jest ok ale jak pawel wspomnial do malych przerobek ... z tego co wiem jest kilka rodzaji i niektore sa stabilniejsze ... te aftermarketowe to porazka tzw. universlane ... nie polecam ...
19\G/48
Ostatnio edytowane przez gigo ; 19-07-2015 o 10:41
poka za żywca jak to wygląda, bo ja z tych co przeszli z podłokietnika kombi na 2plus2...
Witam.
Dziś mi na laserze wypalili rano (a na II zmianie mają odpowiednio wygiąć) być może jutro, pospawają i myślę, że w następnym tygodniu (firma ma urlop) będę montował.
Zrobię zdjęcia po wykonaniu i pokarzę tu. Tez sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądać. Zaślepka będzie usunięta a w jej miejsce będzie wpuszczony podłokietnik (podstawa). To chyba będzie odpowiednia wysokość podłokietnika.
Pozdrawiam.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Witam.
Kontynuując sprawę podłokietnika i tak jak pisałem o zrobieniu zdjęć.
Nastąpiła zmiana z aluminium na AISI305 (stal nierdzewna) i grubość 5mm ( alu jest za miękkie do takiej dźwigni.
Podłokietnik ma 3 blokady : max pion, kąt 45 stopni, i od poziomu 5 blokad (uchyleń) w dół, co jest bardzo przydatne, widać na zdjęciach
Oto zdjęcia,więc oceńcie sami, jak Wam się to podoba - podłokietnik za nie duże pieniądze.
Montaż.jpgPodstawa.jpgMax pion.jpgPoziom najwyższy.jpgPoziom najniższy.jpg
Ostatnio edytowane przez gigo ; 25-07-2015 o 09:07
Tylko nie widać zdjęć
Są już. Można temat przenieść do zrób to sam. Służę pomocą. Mam w zanadrzu jeszcze 4 komplety mocowań z AISI305 do tego podłokietnika. Tylko pospawać ale to za około 2.5 tygodnia, bo firma moja ma urlop. Ja też. Więc rozrządem trzeba się zająć.
IMG_00111.jpg
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez gigo ; 25-07-2015 o 08:29
lol Ty tak na serio z tymi pokrowcami...