Kupie licznik. Kod silnika AJQ
Kupie licznik. Kod silnika AJQ
Hej!
nie wiem czy aktualne, w sensie czy człowiek jeszcze ma licznik. Do AJQ raczej podejdzie (po poprawnym zakodowaniu do immo)
Spytaj TU: 601 470 470, wtm@wp.pl Oznaczenie licznika: 8N1819880E
Ja mam oznaczenie licznika 8N1919880E> Bedzie to pasowało? A jak z kodowaniem? Będę w stanie to sam zrobić?
20150601_144007_resize.jpg
20150601_144029_resize.jpg
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Niestety już nieaktualne. Musze szukać dalej
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Czy licznik o numerach 8N2920930 albo 8N1920880H będzie pasował do mojej TT-ki? Mam model 1998r 1.8T 180 KM oznacznie AJG, obecny licznik firmy Jeager.
Dlaczego kupujesz w ogóle nowy? Jakie masz uszkodzenie?
Musisz szukać licznika z początkiem 8n1919(linia K) Będzie ci cięzko znaleść ten licznik pełen fis po lini K przeważnie są dostępne 8n1920 (linia can) od nowszych roczników.A jak już są na szyne K (8n1919 ) to przeważnie z 1/2 fis.
Radziłbym jednak ten zrobić który posiadasz.
Ostatnio edytowane przez RoGaS ; 12-06-2015 o 16:55
Byłem w warsztacie gdzie zajmują się naprawa liczników: http://naprawalicznikow.pl/
Po 15 minutach diagnozy, mechanik stwierdził, że płyta główna jest uszkodzona i ze spróbuje ja naprawić (potrwa to ok 1 godzinki) dodatkowo musi na nowo zaprogramować wszystkie dane. Robił to ponad 5 godzin. Po tym wszystkim stwierdził ze nie wiadomo co tam jest zepsute, raz wszystko działało, raz licznik totalnie umarł. Zero zmian. Miałem początkowo problem tylko z wskazówka paliwa, bo pokazywała cuda, teraz po "naprawie" już powoli wszystko zaczyna szwankować. Temp wody podokazywała po naprawie przez pewnie czas dobrze, obecnie jest 110 stopi, ostatnio umarł wskaźnik prędkości i obrotomierz, a po chwili znów zaczął działać. Dodam, że moje auto zostało sprowadzone ze Szwajcarii, a jak rozpieralem pierwszy raz licznik to zauważyłem ze ktoś już z Szwajcarów coś lutował. Dlatego to szukam nowego licznika...
No.....to widać że "naprawili" licznik....możesz w ogóle jeździć TT? Czy licznik totalnie się rozwalił i blokuje immo?
Zależy jak bardzo jest grzebane było, może coś da się uratować? Niestety tak jak Ci pisałem licznik 919 z pełnym FISem (880) jest ciężki do dostania u nas....
Te Terrere Terrere terererererere …
Problemów z immo nie mam. Prędkościomierz i obrotomierz znów normalnie działa, ale wskazówka z wskazania temp zaczęła głupiec pewnego razu i potem po sprawdzeniu VAG-COM (Output test) jak robiłem test, to pokazuje 110 stopni,odpalam na zimnym zaczyna się od 70 stopni i rośnie do 110 (zamiast 90 stopni) rozbiorę licznik i ustawie ja na 90. Natomiast z benzyny pokazuje przeważnie pełen bak. A nowszego nie żadnych szans podłączyć?
Nie ukrywam, że chciałbym zdobyć licznik z pełnym FISem bo starego juz chyba nikt nie uratuje
Takie objawy w działaniu wskaznikow, to racze do wymiany silniczek. Regulacja raczej nie rozwiąże problemu
Hmmm....to że prędkościomierz i obrotomierz dzisiaj dobrze działają, nie znaczy że samo się naprawiło. Jak małe wskazówki pokazują głupoty to silniczki do wymiany, ustawianie wskazówki to takie "odgrzewanie starego kotleta", jest okey ale problem wraca, polecam wymianę silniczków. Jeśli chodzi o FIS to przecież można dać nowy wyświetlacz albo jak uda Ci się w dobrej cenie dorwać licznik (nieważne z jakimi numerami) to można przełożyć wyświetlacz
No i stalo sie... wszystkie wskazówki padly, rozebrany zegar jak dotykam procesora to zaczyna dzialac, jak puszcze to ani jedna wskazówka nie wstaje... chyba że jeszcze gdzies na plycie sa jakies przerwy...
Są przerwy na płycie na 100%.
Sytuacja identyczna do mojej