Ile użytkowników i konfiguracjii TT, tyle opinii trochę z jednej skrajności w drugą...różnica pomiedzy 1.8T mk1 a 3.2 mk2 jest tak duża np. w kosztach utrzymania, zakupu, pracy silnika itd. że nijak mają się takie porównania. Piersza decyzja jaką powinieneś podjąc to ta czy kupić zadbane dobrze wyposażone mk1, czy dozbierać na słabą mk2 a następnie powininens zastanawiać się nad silnikami i konfiguracjami napędów, skrzyń...ja mogę od siebie powiedzieć jako użytkownik ośki, że koszty utrzymania są na podobnym poziomie do golfa IV 1.9tdi 105koni...tak mój tata miał takie auto więc mam małe porównanie. Różnica kosztów zużycia paliwa jest na tak małym poziomie, że nie warto tego tematu poruszać Mi auto w mieście pali 9l, na trasie spokojnie 7-8, więc takie spalanie przy 180-konikach jest do zaakceptowania przez biednego studencika (czytaj mnie ). Co do kosztów części, to wszystko na podzespołach VW, Audi, Skody o ilości zamienników nie wspomnę...co kto woli...najważniejsze to to byś kupił zadbaną TT, a nie będziesz narzekał
A ja wolę Q, 225 i bez dachu bo tak najfajniej.... dla mnie.
Idealne auto do codziennej jazdy( czyt. frajdy). Idealny na wyjazdy za miasto i na wakacje. Idealny....bla.bla,bla. Wygląd bez dachu..... bezcenny szkoda, że tak rzadko widzę go z perspektywy przechodnia. Jak dla mnie tylko bez dachu!!! zabiera tyle osób, ile trzeba mnie i .... drugą osobę(gender )
Motor.... im więcej mocy, tym lepiej( to frazes) różnica 180 a 225 jest duża. a Q to nie gadżet tylko realny dostawca adrenaliny ( oczywiście w specyficznych warunkach... np przy ruszaniu na mokrym i zabawy w śniegu OOOOO to jest to...!!! )
Bierz bez dachu
Na tym polega walka TT niby ośka niby nic a wiele może.Moja MK2 jest tzw."ośką" przez wielu ocenianą dnem, ma teraz 270 koni bez quattro i bądź taki odważny żeby nad tym wariatem zapanować.
Madzi furka jest przykładem, że oska mk2 jest lepsza niż Q mk1. Lata jak głupia i objedzie śmiało mk1 oske. Poza tym jest bardzo ładna
Po pierwsze dzieli je konstrukcyjnie 10 lat. Auto technicznie bardziej zaawansowane. Po drugie w jednym jak i w drugim jest dobry silnik. Po trzecie przy mocach seryjnych w mk2 nie jest niezbędne Q. Owszem jak masz 300+ to już jest problem z trakcja na suchym. Jedyne czego nie da oska to zabawy na śniegu.
I bezpieczeństwa na mokrej nawierzchni.
Przykładem jest mój przedwczorajszy ,, bój" z BMW M4 w zmiennych warunkach pogodowych na trasie Łódź-Katowice.
Tylko na suchym M4 bezceremonialnie odchodziło. Zakręty i mokra nawierzchnia dla Q.
I tak około 150 km jazdy.
P.S. W Katowicach się zakończył ten ,, os", M4 musiało zjechać do pit-stop'u.
AUDI nie przestaje się kochać.
W większości się zgodzę tyle tylko że to są różnice pomiędzy modelami mk1 , mk2 . Quattro to już co innego i żadna oska nie będzie lepsza(jak dla mnie).
W zeszłym roku pojechałem po znajomą na lotnisko, około 70 km. Wyjeżdżając padał deszcz później zamienił się w sniezyce, tak go na padało około 25cm. Miny ludzi w tych nowych konstrukcyjnie oskach za kupę hajsu bezcenne jak z pod świateł ruszyłem ( tylko ja bo reszta ...) na ich twarzach widziałem wkur... i zazdrość
Ostatnio edytowane przez molendez ; 25-06-2015 o 15:40
ale macie rację, bezsprzecznie Q jedt lepsze od oski, jednakże gdybym miał wybór mk1 Q czy mk2 oska, wybrałbym mk2. Jest to moje osobiste zdanie
nie rozumiem tych porównań.
jedno auto kosztuje 20 tys a drugie 50 tys ;/
troche nijak ma się porównanie auta za x cene i 2.5x .
W moim odczuciu mk2 w wersji ubogiej nic nie mającej szału nie robi. I jeśli ma być zaniedbana to zdecydowanie wole dopieszczoną mk1 w najmocniejszej wersji.
Ale Madzi auto nie jest golasem bo ma sporo smaczków, piękny środek, sporo mocy i nie jest to auto za 50 tys jak wszyscy wiemy dlatego po co porównywać tak dopieszczone i doinwestowane auto do mk1 za 20 tys ;/
osobiście jakbym miał 50 tys to zacząłbym szukanie mk2 z 3.2 i manual
mając tylko 20 tys kupiłbym mk1 w Q 225 ale to chyba ktoś musi zdecydować czy chce wydać 20 czy 50 tys bo różnica w kwocie ogromna bo na koniec mogę dodać ,że gdybym miał 100 luźnych tys to bym miał vr6 turbo z mk2 :P
No dobra, po dłuższej chwili ciszy z mojej strony - dobra wiadomość, pojawiła się w klubie nowa TT. Jeśli znajdę chwilę, to w najbliższym czasie zrobię kilka zdjęć i opiszę całą moją historię w podforum "Nasze auta". Dzięki za pomocne opinie.
Napisz chociaż czy mk1 czy mk2 :P