Oki, tak zrobię Dzięki za pomoc
Oki, tak zrobię Dzięki za pomoc
Ostatnie logi z mojego autka.
Turbo późno wstaje, n75 nowe, pompa paliwa nowa, świece nowe, turbina też jakby nie patrzeć nowa. Przepływomierz już nie najlepiej wygląda, ale ma prawo, bo ma 4 lata (chyba ma prawo). Teraz pytanie do Was, jak to oceniacie i czy wszystkie ewentualne "problemy" wynikają właśnie z marnych wskazań przepływomierza - to że turbo późno wstaje chociażby. Czy widzicie coś niepokojącego? Dziękuję!
Załącznik 8459
Załącznik 8460
Załącznik 8461
Załącznik 8462
Załącznik 8463
Ostatnio edytowane przez Wilczyca ; 27-04-2015 o 21:42
logi sa ok , turbo pozno wstaje bo jest taka opcja ze jest zalozony zamiennik wirnik z ciezszym walkiem wirnikiem i dlatego pozno wstaje.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
Dzięki wielkie
Chciałabym jeszcze dowiedzieć się o interpretację kanału 114. Niestety nie znalazłam na forum zadowalających mnie wiadomości na ten temat
turbo może marnie wstawać bo to seria i kat może być już zapchany. Tym bardziej ze auto coś tam kopciło albo było do remontu. Zrób wydech to szybciej się obudzi turbo
Zrób wydech - w sensie co proponujesz?
Tak przyglądam się tym logom jako osoba kompletnie zielona i nie wiem na co patrzeć.. jest gdzieś rozpisane jakie powinny być wartości poszczególnych pomiarów dla 225Q? Rozumiem że turbo wstaje gdy wartoś rośnie gwałtownie?
Tutaj: http://www.klubtt.pl/showthread.php?...ow-pomiarowych masz jak czytać poszczególne bloki, choć rzeczywiście nie wszystkie bloki są opisane. Przydałoby się więcej
Co do turbo, to najważniejsze żeby wartość zadana została osiągnięta (czyli porównujemy pierwszą kolumnę z drugą). Teoretycznie powinno to być w okolicy 2600 obrotów, tak wydaje mi się być idealnie. Idealnie nigdy nie jest :P