Problemem najprawdopodobniej są wadliwe tylne lampy.
Kilka samochodów z forum już miało tą przypadłość.
Niestety w Polsce AUDI nic z tym faktem nie zrobiło.
Pomoże ogarnięty elektryk.
Problemem najprawdopodobniej są wadliwe tylne lampy.
Kilka samochodów z forum już miało tą przypadłość.
Niestety w Polsce AUDI nic z tym faktem nie zrobiło.
Pomoże ogarnięty elektryk.
AUDI nie przestaje się kochać.
Ja osobiście pisałem już o tym /tylko teraz nie pamiętam już gdzie / miałem to samo, jedynym i do dziś skutecznym rozwiązaniem okazała się wymiana plastikowego wnętrza lampy .
Pozdrawiam
PS
http://www.klubtt.pl/showthread.php?...l=1#post180865
Ostatnio edytowane przez Jambolek ; 11-06-2015 o 08:14
ITT
ale utrudniacie sobie zycie, pisalem chyba wyraznie jak sie pozbyc problemu?
we wtyczce czy tam gniazdku piny sie zmażą, wystarczy je przeczyscic papierem bo ktorys po prostu nie laczy dlatego lampa wariuje, raz pozycyjna, raz kierunek a za chwile stop.
ja dodatkowo podkrecilem ten ktory robil problem tak aby po wpieciu robil sie wiekszy scisk, wtedy nie ma mowy o tym aby cos nie laczylo, dziala do dzis, dodam ze w Nissanie Micra to samo ostatnio mialem ze wstecznym, zrobilem tak j/w i hula, najprostsze sposoby sa najlepsze.
AUDI TT 2.0 TFSI S-line '07
O tym przepalonym pinie tez pisałem![]()
ITT
Chrisman- To niekoniecznie takie proste jak np u Ciebie. U mnie był przypieczony plastik w obudowie a dodatkowo piny we wtyczce były tak rozruszane przez poprzednika że musiałem wymienić i piny i wnętrze lampy.
Limbo- koszt wnętrza lampy to ok 150 zł w ASO. Spytaj naszego tutejszego handlowca- może taniej załatwi (nie pamiętam dokładnej ceny z aso więc się upewnij). Koszt pinow jest znikomy a jeśli byłbyś zainteresowany to ja mam jeszcze 4 bo kupiłem wszystkie a wymieniłem tylko jeden - ten wadliwy. Oddam z koszt wysyłki![]()
zdaje sie ze nikt mnie nie zrozumiał.
problem jest w róznych lampach.
padła mi dwa razy zarówka od oswietlenia rejestracji
raz padła postojowa w przednim reflektorze
raz kierunek w tylnej prawej
teraz stop w tylnej prawe.
nie wiem co robic z tym bo co chwile mi sie nie chce przy tym krecic
mam drugie auto (audi s- dziadek ale w nim nic nie robie od prawie 2 lat.
MARUDA
A wilgoć Ci się nie zbiera w kloszach ?
Właśnie to znalazłem ( z tego całego filmiku chodzi mi oto czy kanaliki odprowadzające wodę są nie pozatykane )
Pozdrawiam
ITT
wkurzyłem się i wymieniłem prawie wszystkie żarówki na nowe
jak narazie machnąłem 600km i wszystko ok.
być może nikt wczesniej ich nie wymieniał i padło na mnie.
Na wszystkich było napisane coś po niemiecku a auto wjechało do PL w 2010 .. moze wiec od fabryki były.
MARUDA
Od miesiąca mam identyczny problem z tylną prawą postojówką. Potrafi mi czujnik wariować raz na parę dni.
Trzeba będzie ogarnąć według opisanego tematu.
Panowie,
a co jeśli co jakiś czas wyświetla się kontrolka przepalonej żarówki, ale wszystkie żarówki świecą i mają się dobrze? Czy to też kwestia kanalików, o których pisał kolega wyżej?
Nie wiem o jakich kanalikach piszesz, ale to przez problem poruszany w tym wątku, najlepiej rozebrać lampę i ocenić samemu stan rzeczywisty, jednym wystarczy wymienić wklad klosza innym pin kostki, a jeszcze innym jedno i drugie.
Znowu TT znowu Cabriolet
u mnie wymienione jedno i drugie - odpukać - jak narazie rok spokoju
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.