Witajcie,
Najwyższy czas wstawić końcówkę tłumika.
8J 2.0 T FSI,
Jaki wymiar?
Polecacie jakaś firmę?
Dostanę w kolorze grafitowym (co by pasowała do felg)?
Na allegro słaby wybór, a pod TT prawie nic nie ma...
Dzięki za każdy cenny wpis.
Witajcie,
Najwyższy czas wstawić końcówkę tłumika.
8J 2.0 T FSI,
Jaki wymiar?
Polecacie jakaś firmę?
Dostanę w kolorze grafitowym (co by pasowała do felg)?
Na allegro słaby wybór, a pod TT prawie nic nie ma...
Dzięki za każdy cenny wpis.
masz na myśli samą końcówkę czy końcówkę w sensie puche z końcówką gdyż różnie się o tym mówi.
Zmiana samej końcówki końcowego tłumika jak dla mnie to mało zasadny "mod" i lepiej już zrobić cały układ Catback chociaż :P
Ehhhhh dylematy użytkowników 2-litrówek, mając 3.2 już w serii dźwięk to miód na uszy
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
Apropo tlumika koncowego (pucha + koncowki) jak to jest z tymi swapami?
Z tego co zaobserwowalem sa przynajmniej 3 rodzaje:
1. pojedyncza dwururka (taki mam)
2. podwjna dwururka (od TTS)
3. podwojna jednorurka (3.2, RS?)
Czy podwojna jednorurka jest taka sama w 3,2 i RS?
Czy wszystkie bez problemu mozna podmieniac? Chodzi mi o mocowania i zachowanie silnika, bo otwory w zderzaku to rzecz oczywista.
Odpowiedź znajdziesz w dwóch poniższych linkach:
http://3bv8x43y68hc448rg43goku7yq.wp...Audi-TT-RS.jpg
http://www.senner-tuning.de/shop/images/DSC00432_1.jpg
No ok koncowki maja rozne ale co z tlumikiem. W RS chromowane koncowki to tylko atrapa wiec dalej moze byc ten sam tlumik (?)
Załącznik 8201
Rura od silnika idzie inaczej w przypadku "pojedynczej dwururki" a inaczej dla "podwójnej dwururki". Zapewne wynika to z różnic w tylnej osi związanej z obecnością/brakiem quattro. Ale dla spawacza to żaden problem.
Jeżeli nie chcesz zmieniać całego zderzaka na s line, to wystarczy że zmienisz blede na podwójną i wtedy masz dwa razy po jednej rurce, tak jest w oryginale możesz zrobić dwururkę podcinając bledę, mozesz też dać ori zderzak z s line i wtedy masz ori bledy na dwa razy dwururka, lub dwa razy jednorurka, do wyboru do koloru, jak Ci pasuje.
Znowu TT znowu Cabriolet