witam,
a czy da sie samemu ten oleik wymienic.. czy potrzebna jest pompka..czy cus...
witam,
a czy da sie samemu ten oleik wymienic.. czy potrzebna jest pompka..czy cus...
=========
Vorspung durch Technik
no też właśnie jestem ciekaw ... no i który w końcu ten 75W90 czy MT90 ?
Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy o !
RED LINE® 75W90
no a pompka ?... ;P....
Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy o !
Ok to ile tego oleju do 5 biegowego 180 KM ? 1,6 litra czy ile ? przeryłem wszystko i nie udalo mi sie znalezc jasnej odpowiedzi. a zdjecia mi sie nie otwieraja
Jeżeli skrzynia będzie do zera opróżniona z oleju (np. po jakims przeglądzie czy remoncie) wejdzie ok. 2.2 litra. Przy normalnej wymianie wystarczą niecałe 2 litry
loki doki.. czy to jest ten niby olej. co dziala uzdrawiajaco na synch. 2-jki..?? bo czytalam.. ale juz nie kojarze.. ehh..
Jak tak.. to sobie zamowie.)) Tylko poradzcie)
=========
Vorspung durch Technik
Tak to ten, pomaga w 100%Zamieszczone przez emy
przynajmniej mi..
Dokladnie ten: http://motorsport.istore.pl/pl/product/view?id=182906
Wystarczy Ci 2 butelki.
Pozdr
Ja zastosowałem RED LINE MT 90 i na początku nie zauważyłem poprawy ale pa przebiegu kilkuset kilometrów skrzynia pracuje zdecydowanie lżej i nie chaczy na wyższych obratach co czasem zdażało się przed wymianą.
Znowu TT znowu Cabriolet
czyli jesli zmieniam z 1 na 2 przy ponad 6000 obr bardzo energicznie i zgrzyta i trzeba drugi raz wpinac bieg to wymiana moze pomoc w tej sytuacji ?
nie wiem ,sprobowac warto..)
ja mam ten problem, ze mi teraz po odpaleniu.. nawet przy 3tys obortow.. ciezko wchodzi.. ale jak sie auto zagrzeje potem mija..
PS. Dzwonilam do ASO Wroc.. powiedzieli mi ze oleju sie nie wymienia.. ew. sprawdzenie ubytku kosztuje 100PLN i godzine roboty.
Co Wy na to.. samemu wyminic..?? Pompka koszt ok 100 + olej..
=========
Vorspung durch Technik
...ja wymieniłem w warsztacie po godzinach dogadałem sie z mechanikiem i za 50 zł mi zmienił, zalałem o tych samych parkometrach 75 W 90 z castrola ( red line niestety tylko wysyłkowo ) i juz od razu po wymianie biegi lepiej wchodzą.
kupilem dzis olej motul gear 300 75w90 pelen syntetyk wymienie w piatek i powiem co i jak
AUDI MÓJ NARKOTYK!!!
,Zamieszczone przez game23
czekam na info.. bo .. mi chyba z tego co sie orientuje.. synchro... II cos nie teges..;/
=========
Vorspung durch Technik