Sprawdź jeszcze czy otwierają się kluczykiem w klasyczny sposób czyli wkładając go do zamka .
Następny krok to skan systemu centralnego zamka Vagiem , może coś podpowie .
Pozdrawiam
Sprawdź jeszcze czy otwierają się kluczykiem w klasyczny sposób czyli wkładając go do zamka .
Następny krok to skan systemu centralnego zamka Vagiem , może coś podpowie .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Jest mały postęp. Po odpięciu aku drzwi działały czyli sam mechanizm zamka jest ok ale po ponownym zapięciu akumulatora drzwi się zblokowały.
Ice a zrobiłeś skan centralnego tak jak sugerowałem ?
Pozdrawiam
Nie bo pożyczyłem wczoraj rano kabel znajomemu, a on bardzo daleko wyjechał i będzie dopiero jutro. W poniedziałek spróbujemy ogarnąć to wszystko.
TT
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 8N8 962 267
Component and/or Version: Zentralverrieg. D03
Software Coding: 04672
Work Shop Code: WSC 01236
3 Faults Found:
00956 - Key 2
09-10 - Adaptation Limit Surpassed - Intermittent
00957 - Shareware Version. To Decode all DTCs
09-10 - Please Register/Activate - Intermittent
01560 - Shareware Version. To Decode all DTCs
58-10 - Please Register/Activate - Intermittent
PrzeglĻd usterek diagnostycznych (DTC) jest dostosowany do kodůw VAG i SAE (OBD-II)
---------- Post dodany o 21:41 ---------- Poprzedni post z 21:41 ----------
przepraszam to nie tu chcialem wkleic
---------- Post dodany o 23:29 ---------- Poprzedni post z 21:41 ----------
skoro juz poszlo to sprostuje to .... takie bledy wyszly po podpieciu u znajomego ... stwierdzil ze sa one niekoniecznie grozne i je wykasowal .... wiec sprawdzamy dzwi nadal nic ... kolejna proba odpiecia aku. niestety nic ....
wiec spowrotem komp...zero bledow otwieramy pilotem , kluczem , od srodka ,zewnatrz , nic ...kompletnie nic - slychac ze wszystko tam w srodku dziala ((trzech mechanikow dzisiaj sie bralo za to - i zero pomyslow )) ... wracajac do tematu Tata kolegi widzac ze walczymy z tym tyle czasu podszedl do autka i tylko otwarta reka uderzyl w klamke((ciezko mi powiedziec z jaka sila )) dwa moze trzy razy ........ i poprostu pociagnal normalnie za nia a dzwi sie otwrzyly ... i tak kilka prob owieraja sie i zymykaja .... wiec umnie banan na buzce ...sprawdzam tak z ciekawosci kluczykiem zamykam autko i .....znowu nieotwieraja sie dwa razy z otwartej w klamke i dziala) .... potem jeszcze kilka takich prob i za kazdym razem to samo jak dziala to dziala - zamkne niewazne czym nie otwieraja sie. teraz nawet juz wystarczy klamke lekko puknac powiedzmy dwa razy otwieraja sie -dziekuje ... reszte opisze po spodkaniu z ICE w poniedzialek
No to ciekawe
Wygląda na to że trzeba sprawdzić dokręcenie te śrubki z boku i poprawność zainstalowania bębenka z zamkiem .
Pozdrawiam
No i tak pewnie zrobimy. Chodź dokręcona była tak samo jak z 2giej strony. Prędzej linka może być źle założona.
---------- Post dodany 08-01-2011 o 11:07 ---------- Poprzedni post 07-31-2011 z 09:47 ----------
OK drzwi działają. Ice magiczne rączki doszedł do błędu.
Rozebrałem boczek potem wydarłem mechanizm zamka. Lekko uszkodziłem karoserie bo dziura mi się zrobiła. Zakleiłem ją taśmeksem. Mechanizm wywaliłem i drzwi teraz zawsze się otwierają. Nieważne czy TT zamknięte czy otwarte.
Tak na serio to zdemontowanie wszystkiego i ponowne poskręcanie rozwiązało problem. Linka mocująca klamkę była nieodpowiednio zamontowana. Moja wina .
Ostatnio edytowane przez ICE ; 01-08-2011 o 11:12
Wczoraj pojawił się w mojej TT podobny problem.
Drzwi od strony kierowcy nie otwierają się po otwarciu kluczykiem. Nie można ich otworzyć ani klamką wew ani zew.
Tymczasem drzwi od strony pasażera otwierają się normalnie.
Co ciekawe po przekręceniu kluczyka w stacyjce drzwi się odblokowują i można je otwierać zarówno z zew i wew.
Kojarzycie co może być przyczyną?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Miałem taki problem w zeszłym tygodniu w MK2.
Rano na targach chcialem wejsc do auta (auto stalo na halo targowej jako reklama) i po otwarciu pilotem, żadna klamka nie działała...tak jakby ktoś urwał. Jedyna możliwosc otwarcia drzwi to szyby w dół i od środka...myślałem że ktoś w nocy poprostu popsuł szarpiąc za klamki.
Po kilki dniach otwieram auto i niespodziankia - działają drzwi kierowcy, po kilku próbach otwarcia klamki pasażera - działa. Miałem wrażenie że pociągając za klamkę pasażera w pewnym momencie coś "zaskoczyło".
Dziwna sytuacja ogólnie - bledow pod vcds brak.
Ja mam coś podobnego z drzwiami pasażera, zewnętrzna klamka nie działa. Jak otworzę drzwi od środka i zamknę, to zewnętrzna zaczyna działać. Chyba opcja blokowania drzwi po przekroczeniu prędkości 15km/h nie odblokowuje klamki zewnętrznej jak się już zaparkuje. Nie znalazłem w VCDS takowej opcji, nie wiem, czy da się to jakoś naprawić bez wymiany modułu drzwi...
To będzie typowa usterka, bo mnie około pół roku temu stało się to samo.
Klamka od strony kierowcy miała wyczuwalny luz, drzwi nie dawało się otworzyć.
Pomogło otworzenie szyb z pilota, otwarcie klamką od środka.
Gdy zamknąłem drzwi usterka zniknęła i już nie powróciła.
Całą tą sprawą trzeba zainteresować Archiwum X.
AUDI nie przestaje się kochać.
U mnie podobnie tzn centralny nie otworzył ( nie reagował) drzwi pasażera. Otworzenie od środka pomogło i problem nie powrócił.