Cena śmieszna ale zgadzam się z Darsonem że nie wyglądają jak by miały 1 rok .
Gwint to nie koniecznie beton , jechałem TT z Bilsteinami PSS i byłem prawdziwie zaskoczony komfortem .
Pozdrawiam
Cena śmieszna ale zgadzam się z Darsonem że nie wyglądają jak by miały 1 rok .
Gwint to nie koniecznie beton , jechałem TT z Bilsteinami PSS i byłem prawdziwie zaskoczony komfortem .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
hmm poproszę o więcej fotek...niech wyczyści jeśli jest brudne....
Zapytaj lepiej czy ma fakturę czy coś Kto wie ile to ma lat .
Z drugiej strony KW można wysłać do producenta , wymieniają wkłady i są jak nowe , pozostaje tylko kwestia opłacalności .
Jeśli chodzi o mnie to wolałbym nawet coś tańszego jak Bilstein PSS ( nie mylić z PSS 9 ) ale żeby były nowe .
Pozdrawiam
A czym różni się pss od pss9 swojego czasu miałem kupić 9 ale sam sprzedający zniechęcil mnie twierdząc że jest beton, po za tym to zawias na tor a nie na ulice
Znowu TT znowu Cabriolet
PSS9 bardziej nadaje się do auta na tor , ma regulacje twardości , odbicia i oczywiście wysokości .
PSS jest fabrycznie ustawione z myślą o użytkowaniu na co dzień i reguluje się tylko wysokość .
Pozdrawiam
no twierdził że w szwajcarii było wbite w dowód w 2010roku ale to nie znaczy że nie chodziło w innym aucie w sumie...no w sumie napalać się nie bedę ale jak da mi jakiś dowód że jest ok i po wyczyszczeniu okaże się że tam więcej brudu niż korozjii to może się skuszę;P
Małe sprostowanie techniczne
1. Większośc gwintów posiada tylko regulacje wysokości. "Sztywność" zawiasu jest dobrana wg parametrów sprężyny i liniowości amorka.
2. Grupa druga to zawieszenia z regulacja siły odbicia, czyli regulujemy sobie tylko siłę z jaka sprężyna "podnosi" auto z uskoku. Fajny zawias na ulice.
3. Regulacja siły odbicia + naprężenie wstępne spręzyny. Taki zawias mam w TT. Wymaga czasu i wprawy przy ustawianiu :/
4. Zawieszenie z regulacia siły odbicia i dobicia. Spora regulacja wymagajaca wprawy i umiejętności.
5. W pełni profesjonalna zawiecha z regulacjami jak powyżej + tłumienie odbicia oddzielnie dla zakresu niskich i wysokich prędkości
To tak z teorii :P
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
Sam mam FK
AP jest lepiej wykonany i dla mnie to wyższa półka niż tanie modele FK
Od AP FK lepszy jest KW
Znowu TT znowu Cabriolet
http://m.ebay.co.uk/itm/231284319042?nav=SEARCH
Witam
Czy ktoś ma zawiecho firmy AP. Chodzi mi głównie o komfort w stosunku do serii i o zywotnosc.
ps. Może ktoś śmiga na fk ?
Ostatnio edytowane przez molendez ; 11-02-2015 o 18:01
ja mam w Crx AP gwinta,jestem zadowolony jakosciowo lepszy niz FK, i nie jest mega twardy.Spokojnie moge polecic.
Dzięki. W pon kupiłem FK ale koleś napisał ze się skończyły i odesłał mi kasę, mają być za 4 tygodnie. Tylko ze nie jestem przekonany czy FK to dobry wybór. głównie chodzi o komfort , mam 225\35\19 opona jest lekko na ciągnieta na felgi.
Z AP będziesz zadowolony jeżeli chodzi o komfort, tylko pamiętaj jest to gwint
Czy takie zawieszenie pasowało by do mojego autka jest to bilstein b6 z FWD prosił bym o opinie
http://olx.pl/i2/oferta/sportowe-zaw...5-ID7I3lf.html
A napisal by ktos moze czy te amortyzatory posiadaja mocowania na stabilizator sprzedajacy twierdzi ze jest ale tak po zdjeciu nie jestem przekonany
Ostatnio edytowane przez wiewioraandrzej ; 23-02-2015 o 01:31
Using Tapatalk
Podłączę się pod wątek. Mam gwint FK (był już jak kupowałem TT) nie jeździłem innymi z gwintowanym zawieszeniem, ale mam wrażenie że to co ja mam to jest beton maksymalny. Samochód trzyma się doskonale, przechyłów prawie brak, ale najmniejsza nierówność powoduje łomot. Prosiłbym żeby ktoś mający gwintowany zawias rzucił okiem na zdjecie bo w ojej ocenie to kiedy samochód stoi na kołach to sprężyna jest tak sprasowana ze to nie ma praktycznie miejsca na ściskanie.
https://www.dropbox.com/s/kcigzsp5h2...%20tt.JPG?dl=0