WiTTam. Mam do was pytanko. Co to jest start z "rolki" ?
Jesli temat w złym miejscu proszę o przeniesienie
Pozdrawiam
WiTTam. Mam do was pytanko. Co to jest start z "rolki" ?
Jesli temat w złym miejscu proszę o przeniesienie
Pozdrawiam
Start z rolki to start lotny. Inaczej samochody zaczynają się ścigać na dany sygnał ( zwykle trzy sygnały klaksonem ), będąc już w ruchu.
Przeciwieństwo startu zatrzymanego, z kreski.
W google pełno odnośników dla tego hasła.
AUDI nie przestaje się kochać.
Ok, dzieki za odpowiedz
Znowu TT znowu Cabriolet
Poza trudnością z synchronizacją ma zalety - mniejsze znaczenie reflksu (lub opóźnienia na DSG) ułatwia rzeczywiste porównanie aut, oraz jest znacznie mniejsze zużycie opon. Ale też widowiskowość (i dźwięki) słabsze niż z kreski, więc zależy, czy ściganie ma być dla siebie, czy dla widzów
Rzeczywiste porównanie aut właśnie jest ze startu zatrzymanego, bo na auto składa się nie tylko moc silnika, ale również jego wygląd, klasa, no i oczywiście możliwości trakcyjne, zapewne chodziło Ci o czystą moc z każdego litra, wtedy trzeba by porównać na hamowni silnikowej, bo to że dostaniesz baty od wydmuchanej hondy civic, która rozpadnie się po pierwszej konfrontacji z Tobą nie znaczy że możesz ją porównać do swojej TT
Znowu TT znowu Cabriolet
Rolka przydaje się też kierowcom ośki gdy stają przeciwko napedowi na 4 koła ze stopu ośka będzie mielić, podczas gdy takie quattro wystrzeli do przodu
Mój kumpel jeździ golfem VII R (AWD) i jak staje z innym kumplem, który ma ośkę, to ze stopu golf wygrywa, zaś z rolki dostaje baty auta są o podobnej mocy
Dzieki wszystkim za wyjaśnienie
Pozdrawiam.