Dzisiaj DK1 w strone Bielska. Granatowy ST ostatniej generacji. Start od zera ze świateł. Przy setce odstawiony na długość, przy dwustu dzieliło nas z półtorej ciężarówki, 230/h już odpuścił. Powiem tak, Audi się przyłożyło, ale nie spociło.
Dzisiaj DK1 w strone Bielska. Granatowy ST ostatniej generacji. Start od zera ze świateł. Przy setce odstawiony na długość, przy dwustu dzieliło nas z półtorej ciężarówki, 230/h już odpuścił. Powiem tak, Audi się przyłożyło, ale nie spociło.
Dobry przeciwnik, gratuluję ustawienia go w szeregu za TT
Znowu TT znowu Cabriolet
Super! Gratki killa!
Pewnie się trochę zdziwił jak go odstawiłes.
Miałem okazję sprawdzić się z focusem RS zrobionym na 350HP (zrobiony przelot i reszta modyfikacji)na dobrych oponach i do 130-140 TT było górą. Focus nie umiał dobrze wystartować pomimo ciepłego wieczoru i doświadczonego kierowcy. Z Rolki z 2ki nie miałem szans, odchodził wyraźnie. Cieszy jednak dobry start TTki z zatrzymanego Kierowca focusa próbował z 5 razy i raz mu się udało dobrze wystartować, do 100 prawie równo a później mocno odjeżdżał.
No tak wystarczy 300hp w TT i taki RS jest tylko focusem.
Znowu TT znowu Cabriolet
Dziękuje Wiecie co jest dla mnie najdziwniejsze? Jak wróciłem do domu to chciałem sprawdzić jaka moc ma ten ST, przy okazji zobaczyłem ceny tych modeli i okazuje sie, że ST z 2013 jest wart 3 razy tyle co 8N w dobrym stanie. To fajne, że samochód z lat 90tych w dalszym ciągu może łoić tyłki nowym i do tego przykoksowanym pojazdom.
Ostatnio edytowane przez Burton ; 11-01-2015 o 21:13
Gratki killa, jednak to auTTo potrafi zdziwić nie jednego przeciwnika, moja 180tka nie jest jakims killerem ale kilka wygranych pojedynków zaliczyłem z mocniejszymi przeciwnikami
oj wiem coś na ten temat bo ja swoją a3 czasem klepie ludzi i na światłach wszyscy patrzą bo widzą zwykłe a3. Zazwyczaj takie auta mają po 100km i ledwie co się radzą a już nie jedno świeże auto zostało ośmieszone. Ale na razie jeszcze nie miałem dobrego rywala.
Ciekawe ile ten focus ważył bo jako ośka powinien w drugiej setce nadrabiać...
tez mierzyłem sie z STkiem, tyle ze z rolki i tez oglądał dupeczke TT ;D
"Ciekawe ile ten focus ważył bo jako ośka powinien w drugiej setce nadrabiać..."
Według danych z autocentrum powinien ważyć 1437 kg, TT z Q waży 1395. 42 kilo to raczej mało odczuwalna różnica
Jak dla mnie to waga katalogowa nijak ma się do rzeczywistości. Waga kierowcy, ilość paliwa, graty w bagażniku. Moja ze mną na pokładzie i połową baku to 1645kg , to jakoś w te katalogowe wartości nie wieżę, he he.
Ostatnio debatować z kolegom od Mercedesa E klasy i wyszło ze TT jest od niego o 20kg cięższa, a wygląda przy nim jak maluch