Kat wyciety, program zrobiony sporo lat temu i bylo ok do niedawna Lukasz mowisz zeby zdjac jeszcze raz ten wezyk i zrobic 115 i 118?
Kat wyciety, program zrobiony sporo lat temu i bylo ok do niedawna Lukasz mowisz zeby zdjac jeszcze raz ten wezyk i zrobic 115 i 118?
Nie wiem czy jest sens robic przy jakich obrotach napompowało to 1.3 bar? przy sprawnej turbinie z odpiętym węzykiem turbina już ok 3 tyś obr. ładuje 1,5 bar i odcina doładowanie, u Ciebie turbo osiąga zadane ciśnienie 1 bar dopiero ok 3,5 tys obr. więc jak kata nie ma i nigdzie ciśneinie nie ucieka to trzeba zajrzec do tego turbo może poprostu klapka się nie domyka, może jest wypalona, czy turbo jest popękane, dowiesz się dopiero jak do niego zajrzysz.
Niestety jak z zamkniętym WG dmuchnęło ''marne'' 1,3 Bara to chyba już pora na wymontowanie turbiny i sprawdzenie jak wygląda klapka WG , muszla gorąca , kolektor i generalnie jaka jest kondycja całej turbiny .
Ja miałem podobny przypadek dawno temu w Passacie, po rozebraniu okazało się że klapka WG poleciała sobie do katalizatora
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
ok dzieki za pomoc
już dawno się mówiło że turbo padaka
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
panowie mam podobny problem,po wymianie wezy od DV-ki i n75 wywala ten sam blad jak tutaj w temacie,mialem 007dv i myslalem ze cos z nia nie tak zamienilem na ori i jest tak samo,n75 stare moze z pare miechow,jutro test szczelnosci ale ogolnie wszytko wyglada zdrowo .... co jeszcze sprawdzic ?
podobny problem czyli ,że turbo ładuje za mało? warto sprawdzić szczelność pod kątem zaworków evap i pcv. Także dv oddzielnie sprawdzamy i wtedy mamy pewność ,że układ jest szczelny.
Tak czy siak warto zrobić logi aby zobaczyć ile turbo faktycznie ładuje. Potem sprawdzić napięcie wg bo spotkałem się z różnymi przypadkami jak "mechanik" poluzował cięgno bo turbo "ładowało 2.5 bara" tylko ,że zapomniał odjąć ciśnienia atmosferycznego ( auto po programie ).
ja myślę ,że jest to zwracanie uwagi na siebie i swój link do strony z reklamą.
Skoro ja napisałem co trzeba zrobić a ty piszesz pod moim postem to samo tylko ze w pigułce to ja nie uważam ,że to jest pomoc a chęć pozyskania kolejnego klienta i zwrócenie uwagi na siebie.
To nie jest darmowa reklama a twoje posty tak wyglądają...
No mysle ze redemenes nie skorzysta z żadnej z usług bo kolega z Irlandii
Hubi dobrze wiesz ,że ja jestem na tym forum już ponad 6 lat. Pomogłem pewnie wielu TT i pewnie jeszcze trochę się uda pomóc. Ja nie mam parcia na nic. Nie umieszczam na siłę wszędzie swojej reklamy bo mnie tutaj przyciąga pasja do TT i ogólnie mam w życiu co robić dlatego nie zamierzam z nikim rywalizować. Z niektórymi widzę ,że jest zupełnie inaczej i na siłę próbują się wybić na tym forum a to nie jest forum marketingowe tylko pasjonatów audi TT .
Wracając do tematu czekamy na logi i weryfikację sprawdzenia tego o czym pisałem
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 18-12-2014 o 14:22
Wiem wiem...i to szanuje, jak ktos bedzie chcial to sie zglosi.
Pawel-2005:
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 18-12-2014 o 14:23
XXXXX
Pawel-2005:
Kolejny bajzel robisz w temacie do tego nie przeznaczonym i to jeszcze kopiujesz swoje posty!!! Ja nie bedę kopiować ale piszę po raz drugi że koniec tego durnego OT bo inaczej polecą osty a potem bany !!! Chcesz się żalić to masz na to odpowiednie tematy i nie rób burdelu z tego forum bo nie jesteś u siebie aby tak śmiecić.
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 18-12-2014 o 15:04
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.