Odkrecasz kape (4 sruby) znajdujaca sie po drugiej stronie od filtra. Dostep sredni ale da sie. W tej kapie jest magnes,
Odkrecasz kape (4 sruby) znajdujaca sie po drugiej stronie od filtra. Dostep sredni ale da sie. W tej kapie jest magnes,
Oleje i filtry pozmieniane.
Odpowietrzenie naprawione
Dodatkowo wpadły też nowe sprężyny na tył.
Dzisiaj nie mogłem się powstrzymać i mimo niesprzyjającej pogody samochód został kilkukrotnie wymyty, wyglinkowany i wypolerowany. Do pełni szczęścia zabrakło tylko wosku, ale w sklepie nie było nic wartego uwagi, a przy tej temperaturze ciężko też byłoby go wypracować. Sumienie spokojniejsze bo lakier chociaż odrobinę dopieszczony.
Termostat w pełni załatwił sprawę ze skaczącą temperaturą. Teraz nagrzewanie się trwa o wiele szybciej, a temperatura jest utrzymywana w granicach 90 stopni.
Na plus zaliczam też wymianę oleju w skrzyni. Biegi wchodzą zdecydowanie lepiej.
Chyba popadłem w TT'holizm bo nawet w nocy potrafię wyjść na moment, żeby pojeździć samochodem
Co do precyzji zmiany biegow polecam rowniez regulacje linek, niewiele czassu a jesszcze lepiej beda "wchodzic".
Znajdz instrukcje na forum, zrobisz sam w garazu moment.
Domenik - co to jest za model felg, które masz na lato?
Ja pytałem kolegę jakiś czas temu o te felgi i udało mi się je znaleźć na allegro w 'nowych' felgach.
Przykład (pomijam rozstaw etc. : http://allegro.pl/felgi-18-5x130-por...894399914.html )
Ostatnio edytowane przez nonamed ; 08-01-2015 o 21:19
Koniecznie zakladaj dystanse na cztery kola w TT to juz obowiazek.
widze przywracanie blasku i sprawnosci tt trwa na dobre, w mk I jest sporo koniecznych rzeczy do zrobienia nie tylko dystanse ale takze lekka gleba
Staramy się aby TT nie miało źle w naszych rękach
O obniżeniu zawieszenia nawet nie myślę. W moim przekonaniu nasze drogi nie są zbyt przyjazne dla "zglebionych" samochodów, a poza tym standardowe zawieszenie jakoś nie razi mnie mocno w oczy. Zatem na razie zawias zostaje tak jak jest
Wczoraj dodatkowo wpadł mały zestaw kosmetyków na wiosnę, ale chyba nie wytrzymam i dzisiaj coś przetestuję