A nie, no jak tak to montuj, przecież do komara też można strzelać z armaty...twoja TT, twój pożar
A nie, no jak tak to montuj, przecież do komara też można strzelać z armaty...twoja TT, twój pożar
Te Terrere Terrere terererererere …
Zeby kazdy bal sie ze cos moze byc nie tak to by nikt nie tuningowal bo silnik wybuchnie albo spali sie samochod. Pompa ma byc zakozona obok filtra paliwa. Wole zalozyc tego boscha co mam niz kupowac chinski zamiennik ktory po jakims czasie sie skonczy i ugotuje silnik. Mi chodzi tylko zeby ktos napisal jak podlaczyc elektryke do tej pompy. Przewody mysle ze albo 4mm2 albo 6mm2 powinny wystarczyc. Masa zapewne bedzie z aku jak i + tylko z trgo co gdzies wyczytalem trzeba podlaczyc to przez przekaznik. Tu wlasnie chce wiedziec z ktorego miejsca podlaczyc pod styk zwierno/rozwierny przekaznika i czy przewod sterujacy dac mniejszej srednicy czy takiej samej.
a czy doczytałeś co pisałem wcześniej?
żeby taki bosch działał Ci poprawnie to pompa w baku też musi dobrze działać, a nie być na wykończeniu
pompa w baku jak jest już trupem to będzie stanowiła dławik dla tego boscha i cały plan może wziąć w łeb.
ale przetestowac nie zaszkodzi.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
zalezy jaki to bosch jaka ma wydajnosc itp.
Np wallbro 255 spokojnie mozna montować jesli pompa w baku cos tam jeszcze ogarnia. Moja pompa w baku jest na maks 200km a ze miałem wallbro to zapodałem taka u siebie w a3. Niestety mam Q i nowy zamiennik vdo to koszt ponad 500zł dlatego wolałem takie wallbro które jeśli jest w dobrym stanie może wydolic nawet i 500km( ja ich nie lubię i uważam ,że bardziej 400+ lecz w taki sposób jaki mam zamontowany to moze i 500 da rade).
Ja u siebie dałem drugi przekaźnik a sterownie nowego przekaźnika wziałem z ori przekaźnika pompy z napisem 167. Kolor biały Sterowanie to w sumie nie wazne jak podłaczysz bo przekaźnik i tak będzie działał. Przekaźnik steruje głównym kablem + który bierzesz bezpośrednio z aku albo z jakiś dużych przewodów gdy masz stały + . Masa do budy a sterownie tak jak wyżej pisałem równolegle do ori przekaźnika. Być może idzie wpiąć się w ori przekaźnik ale ja wolałem nie eksperymentować już.
Ogólnie nie jest to skomplikowane i robiłem to już kilka razy i zawsze działa. Lecz jeśli dodatkowa pompa ma dużą wydajność a pompa w baku jest bardzo marna to zatrzesz nową pompę.
Z tymi pożarami to już najgorsza opcja bo jeśli podłączysz prawidłowo , wymyślisz dobre miejsce i dasz odpowiedni luz przewodów na ruchy silnika to nic się nie zapali Jak coś spaprasz i urwie CI przewód i paliwo poleci na goracy kolektor to wtedy moga być jaja ale przy odrobinie wiedzy pomyslunku nic się nie będzie działo.
Jeśli ta pompa to bosch 044 to daruj sobie bo będziesz miał z nia same problemy począwszy od regulatora paliwa skończywscy na zatarciu jej gdyż wymaga to trochę innego montażu:P
Pompa którą posiadam to pompa ze starego mercedesa W124 3.0B. Jak już pisałem wcześniej po podłączeniu jej pod maską przed listwą paliwową napompowała na powrocie ponad 2L/60s. Moja coś około 3L/60s pompuje na zasilanie listwy paliwowej więc powinna podołać tej. Teraz tylko kwestia czy upchać wszystko pod samochodem czy lepiej będzie pompę w miejsce filtra paliwa a filtr paliwa pod maską na gumowych wężach.
Dziś tak myślałem i doszedłem do wniosku że przekaźnik i zasilanie z niego można by umiejscowić pod kierownicą do tej listwy co dochodzą tam grube przewody wtedy nie trzeba pierdzielić się z przepuszczaniem dodatkowych przewodów przez podszybie do wnętrza auta.
Panowie, odświeżając temat można zamiast seryjnej pompy w baku zastosować zamienną np. walbro , żeby wszystko działało poprawnie tj. stan paliwa, rezerwa itp ?
Nie chciałbym montować inline, tylko zamiast seryjnej włożyć coś mocniejszego.
Choćby takie coś
https://store.034motorsport.com/high...dw65v-awd.html
Są dostępne wersje zarówno do aut FWD jak i do quattro ..
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Właśnie ją przed chwilą znalazłem, lecz no cena w porównaniu do Boscha 044 lub Walbro trochę powala...
A ktoś w ogóle na forum miał styczność/posiada tą pompę DeatschWerks dw65v w swoim aucie?
Odgrzeję troszkę kotleta. Czy starą pompę można rozebrać i wsadzić w miejsce starej
http://allegro.pl/sportowa-pompa-pal...070821618.html
Bądz właśnie walbro255 czy 044.