U mnie dzisiaj pokazał 01.01.2000 godz. jest OK
U mnie dzisiaj pokazał 01.01.2000 godz. jest OK
Czy ktos wie jak uruchomić tajemniczą antenkę do automatycznego ustawiania czasu w MK2?
Pytałeś ostatnio więc zwróciłem uwagę że jest ta antenka, również w mk2
Znowu TT znowu Cabriolet
To ze jest to wiem pytanie jak ja ewentualnie uruchomic
Wydaje mi sie, ze w autach z polskiej sieci dealerskiej nie ma zegara radiowego. Tez mysle nad tym jak to dolozyc. Tzn. gdzie powinno sie zamontowac odbiornik i jak podlaczyc.
----
Pozdrawiam.
Ja mam z DE.
Looknąłem wątek i wygląda na to że ta antenka na wyświetlaczu towarzyszy mi od zakupu TT i nie przypominam sobie żeby znikała. Jak dla mnie to zbędny gadżet także Hubi mogę Ci ją oddać za free hehehehehe
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
O ile Ci pomoże, to proszę hubi_pl
Załącznik 7556
Załącznik 7557
Pozdrawiam
Karol
Karol, u mnie jak pociagam nr 5 to moge poprostu przstawiac czas / date, mysle ze albo nie mam tej funkcji albo jak jest to musze ja pod vagiem wlaczyc.
Pewnie nie masz, bez zmiany zegarów sie może nie obejść.
Znowu TT znowu Cabriolet
A więc sprawa ma się u mnie tak tzn. idąc za radą w tym wątku wyjechałem z garażu, stanąłem na najwyższym punkcie na podwórku odłączyłem klemy, odczekałem 30 minut i przykręciłem z powrotem. Po zapaleniu zapłonu oprócz choinki lampek kontrolnych, nie zapaliła mi się "wieża radiowa z płynącymi falami", także spróbowałem z "przyciskiem nr 5", ale mam podobnie jak Ty, tzn. mogę nastawić tylko czas i datę a VAG'a nie mam, także tylko tyle mogę pomóc...
No więc automatyczne ustawienie czasu jest w kodowaniu na kanale 19. Nie wiem tylko do końca czy wtedy ma się pojawiać kontrolka (antenka).
Jak jest ustawione na 0 - wyłączone automatycznie ustawianie czasu.
jak jest ustawione 1...50 to jest to czas synchronizacji (w minutach).
Cokolwiek to oznacza, ja to przyjmuje ze jak ustawimy 10 to jezeli nasz zegarek jest ustawiony do 10 minut rozbieznosci z tym w centrali to system nic nie zmieni, jak wiecej to skoryguje.
Czy ktos z mk2, kto ma antenke przy godzinie, moze wejsc w kodowanie i sprawdzic co macie ustawione?
ja miałem 10 ale nie mam antenki.
dzieki
Czas synchronizacji to parametr, co ile minut ma być synchronizowany zegar, a nie dopuszczalna różnica.