Tak, dokładnie, forum schodzi na psy
Tak, dokładnie, forum schodzi na psy
Znowu TT znowu Cabriolet
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
A te wtryski dragony to jakie mają oznaczenie i jaki potencjał? bo nie ukrywam ,że zależy mi na 300+ chcę mieć zapas. Na dzień dzisiejszy idzie do tego ustrojstwa k04 ale nie wykluczone ,że za jakiś czas bedę testował inny setup na jakieś 300+
Dragon BF sie zwią
potencjał duuuuży ponad 300koni
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
LPG powoli zaczeło się składać ale do tego trzeba było zrobić końcowy aby wyjście z butli nic nie wadziło więc wydech od golfa r32 który kiedyś dostałem za free jest już na miejscu:
Klapka wycięta więc będzie cały czas na sport a końcowki bedą na czarno aby się aż tak nie rzucało w oczy :P
wydaje się, ze lewa końcówka wystaje bardziej, ale to pewnie tylko na tym zdjęciu
Te Terrere Terrere terererererere …
na zywo jakos nie rzuciło mi się to w oczy ale tłumik wisi sobie na wieszakach i finalnie ułozony bedzie jak powiesze cały układ wydechowy dlatego teraz lezy sobie na klockach :P Dp będzie 3 cale a dalej 2.5 na przelotowym tłumiku 2.5 cala i ta pucha. Myslę ,że będzie cywilizowanie a jednocześnie się nie zapcha na tych mocach które planuje
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Cat Back gotowy i tak jak pisałem wyszło równo i schowane :
wydech jest od R32 z rurkami który dostałem od CompSport za free za co Im dziękuję.
Jeździłem furką ,nic nie wadzi nic nie trzeszczy a nie rzuca się tak mocno w oczy jak na poprzedniej fotce
Kolejny mod w dupowozie który kosztował mnie 0zł:
Stabilizator 21mm. Oczywiście jest z innego auta i dostałem go na szrocie od kolegi za free i był w idealnym stanie Bardzo delikatne przeróbki i siedzi Kto zgadnie od czego to? podpowiem ,że to z AUDI
Testy drogowe były już robione i jest oczywiście na +
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 11-10-2014 o 11:20
Nie myslisz ze plastik od zderzaka jest za blisko koncowek wydechu? Nie potopi sie to?wczoraj jak wrocilem do domu i wstawialem aiuto to przez przypadek dotknalem koncowki i byla mega gorąca - jak tak sie nagrzewaja to moze sie potopic...
Nie stopi się. Paweł mu zabroni
No po 1 razie to jasne ze nie, mowie bardziej w czasie...
Końcówka wydechu miód, w ogóle projekt zajebisty, marzę żeby mieć możliwości robienia czegoś takiego we własnym zakresie ;0
Ja jak to ja od razu musiałem zepsuć dobry samochód i wygląda teraz tak:
Zajrzałem wszędzie gdzie trzeba. Panewki korbowodowe są w bardzo dobrym stanie więc korby skręcone. Głównych nie tykałem bo skoro w korbach ok to i tamte są na pewno nowe a szkoda kasy na nowe śruby ;/
Turbo nie popękane i luzy w normie. Autem zrobiłem kilka tys i nigdy dymku nie widziałem także będzie na sprzedanie ale muszę je wyczyścić bo wszystko w tym aucie jest zasyfione.
Niestety gość jesździł pewnie na jakimś gównianym oleju bo z silnika były wycieki i pomyślał ,że jak przejdzie na pół syntetyk to się uszczelni ale takich cudów niema. Z dekla tak się lało ,że aż przekładnia kątowa za silnikiem była zasyfiona. Nie rozumiem czemu dla ludzi problemem jest wymiana jednej uszczelki bo na 90% to tylko tam leciało ale dla pewności wywale prawie wszysto gdzie jest mokre nawet pomimo ,że widać iż leciało z góry.Na szczęście silnik nie ucierpiał z tego powodu ,że był jeżdzony na castrol 10w60w i po wymyciu wszystkiego zostanie zalany motulem full syntetyk. Wyjałem motor aby zmienić wszystkie simmeringi ,uszczelki bo pociło się praktycznie wszędzie ( poza uszczl głowicy i uszczelka pod kolem zamachowym).
"Nowe" turbo już wisi na wyczyszczonym silniku ale jeszcze fotek nie cyknałem także jak bede dalej grzebał to coś pocykam
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 14-10-2014 o 13:19