Spokojnie wytrzyma, ciśnienie jest takie jakie daje turbina czyli takie jakie masz na wskaźniku za zaworkiem zwrotnym jest już tylko podciśnienie, (chyba że jest zepsuty )
Spokojnie wytrzyma, ciśnienie jest takie jakie daje turbina czyli takie jakie masz na wskaźniku za zaworkiem zwrotnym jest już tylko podciśnienie, (chyba że jest zepsuty )
Ostatnio edytowane przez PAHO ; 10-02-2014 o 08:55
Odkopię trochę temat, bo napotkałem na kolejną niewiadomą. Co to za elementy które zaznaczyłem na niebiesko? no i oczywiście wężyki które do tych elementów biegną. Bo nie widzę ich u siebie, są gdzieś ukryte pod spodem czy co?
Załącznik 5678
Ten gruby wąż to powrót DV do TIP-a,tak jest to rozwiązane po przeniesieniu DV na zimną stronę
Z kolei ''to'' na pokrywie zaworów to zawór N249 .
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Arttur ; 07-03-2014 o 11:07 Powód: UPS ;-)
Zamieszczone przez John Dryden
Dzięki teraz w miarę wszystko dla mnie jasne
Panowie mam takie pytanko, jak wymienic ten 8mm przewod od kolektora z prawej strony(ten sztywny uformowany) Ostatnio planowalem go wymienic bo podobno czesto powstaje tam nieszczelnosc. Kupilem zbrojony przewod ale nie bardzo wiem jak wymienic bo wchodzi on za TIPem w ''grodz''. Gdzie sie go odpina tam z tylu, a moze mam go uciac w tamtej okolicy i obejma zacisnac z nowym przewodem ? Chodz nie ukrywam wole zrobic to porzadnie !
Na obrazkach z pierwszego posta widać, że wężyki od kolektora do DV maja 3,5 lub 4 mm a czy jeśli zastosujemy 3,2mm to nie będzie on za wąski? tzn czy jego średnica nie będzie zbyt mała aby w odpowiednim czasie upuścić okresloną ilośc nadciśnienia do klektora? Mam w zapasie troche o średnicy 3,2 mm ale wacham się czy jest sens ładowania takiej małej srednicy
Ostatnio edytowane przez TT8N ; 17-03-2015 o 19:16
Powinno być ok, jeżeli go "naciągniesz" na cybanty, sprawdź inaczej się nie przekonasz
Ostatnio edytowane przez PAHO ; 18-03-2015 o 20:30
Generalnie to wezyk wszedl bez problemu pod kolektor na dvke tez dalo sie naciagnac, wydaje mi się jednak, że 3,2 mm to trohe za mało. Zwykłemu przedmuchaniu ustami wężyka 3,2 mm towarzyszy wyraźny opór spowodowany jego małą średnica a co dopiero mowa o szybkim upuszczeniu nadciśnienia, jestem pewien, że znacznie opóźniło by to cały proces. Wydaje mi się, że 4mm to najmniejsza z odpowiednich średnic, które nie będą zakłócały prawidłowego działania układu.
Poza tym, że ciężko było naciągnąć wężyk na zawór to nie ma żadnych problemów z działaniem DV.
Koledzy jakiej średnicy wewnętrznej powinien być przwód zaznaczony na zdjęciu?
Lepiej użyć kolanka, jakiegoś łącznika i znów rurki tej samej średnicy czy od razu łączyć wąż?