Jakby ktos chciał moge załatwic spryskiwacz cały kompletny od znajomego bo posiada jedną sztuke za 130zł z kurierską przesyłką.
Niestety producent/sprzedawca pomyślał i akurat dysza znajduje się w komplecie złożonego z kilku elementów (nie sprzedawanych oddzielnie).
EDYCJA ---------- Post dodany 11:51 26-04-2012 ---------- EDYCJA
Ja jestem wstępnie zainteresowany, skonsultuje się z "majstrem" czy bedzie mial w najbliższym czasie czas i w razie czego podeślę PW.
Pozdrawiam
O to schemat jaki dostalem od producenta/sprzedawcy z nr czesci ktore mozna zamowic:
20120425553.jpg
Upewnie sie to dam znac.
Bylem dzis u nich i okazalo sie ,ze juz nie sprzedaja. Stary schemat stad ten podzial. Nawet sprzedawca sie zdziwil
Ostatnio edytowane przez lelu666 ; 26-04-2012 o 18:05
mam spryskiwacz u siebie, wiec jak ktos jest zdecydowany moge wysłac
Ja jestem zdecydowany, tylko mam ostatnie pytanie:
Nie mam tej dyszy kierującej po stronie pasażera, a na rysunkach etka cały min. komplet ma inny numer po lewej i inny po prawej (ale już podnumery się chyba nie różnią). Stąd pytanie z której strony masz dyszę do sprzedania i czy ktoś się orientuje jeśli potrzebuję samej końcówki to czy będzie pasować w razie czego jeśli dysza jest z drugiej strony?
Żeby grzebać w tych spryskach muszę ściągać zderzak?
Mam spryskiwacz od strony kierowcy.
Co do grzebania, wydaje mi sie ze jak zdejmiesz osłone pod silnik ( jesli takową masz) moze Ci sie udac bez sciagania zderzaka
Czy ktoś się orientuje, jak taką dyszę się wymienia/montuje? Ona jest wkręcana czy to jakoś inaczej wygląda. Będą jakieś problemy z montażem takiej dyszy?
Powiem Ci jak ja to wymieniałem samodzielnie (co oznacza że było łatwe) ale zapewne niezbyt profesjonalne :P
Włączyłem spryskiwacze tak żeby wysunęły się dysze, znajomy je przytrzymał i wyłączyłem stacyjkę.
Nową dyszę wkręca się plastikowymi nakrętkami, raczej prosta sprawa.
Pozdrawiam
Dzięki za info. Ja i tak będę musiał zdjąć zderzak do tego oraz błotnik, bo potrzebuje również wymienić pomkę przy zbiorniku. Ale zastanawiała mnie właśnie wymiana samej dyszy, ale jak nie jest to takie trudne jak mówisz, to mnie uspokoiłeś.
Jeszcze raz dzięki za info i również pozdrawiam.
@LukaLEWY do wymiany pompki spryskiwacza reflektorów nie trzeba zdejmować zderzaka, wystarczy odkręcić lewe nadkole. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez tomi ; 24-09-2014 o 18:29
Samo nadkole, bez błotnika ?