Witam, z racji ze moje TT MK2 poszło, zaczynam poszukiwania za nowym
Warunek to: Quattro!! tylko 2.0 TFSI
Witam, z racji ze moje TT MK2 poszło, zaczynam poszukiwania za nowym
Warunek to: Quattro!! tylko 2.0 TFSI
Bierz od razu TTS. Na starcie będziesz miał quattro + moc taką jak w poprzedniej TT a w wyglądzie nic już nie będziesz musiał zmieniać Robisz program i od razu masz ok 320PS. Ogólnie silniki 2.0 w TTS są trochę innej konstrukcji i są zdecydowanie wytrzymalsze na duże moce niż zwykłe 2.0 w modelach do 2011.
I don't have dreams, I have goals.
Wyjątkiem może jest auTTo Wysoczana, które ma 440 KM, a jest z 2010 roku.
Krystian, jeśli planujesz ciekawsze, grubsze moce, to może lepiej pomyśl o 3.2?
AUDI nie przestaje się kochać.
Tak, jego auto jest właśnie wyjątkiem przy czym nadal tam jest K03 (w serii) i nadal wygląda jak zwykła MK2 a nie TTS. Jeśli ktoś myśli o takich modach to trzeba liczyć się z kosztami przeróbek gdzie taniej wyjdzie kupić TTS.
Na 3.2 trzeba liczyć już duży worek pieniędzy aby jechało jak należy.
Jak juz mnie wywolaliscie, to wyjasnie wszystko . W moim aucie nie ma K03 ani zadnej innej turbiny KKK (oczywiscie zakladajac stan fabryczny). Moj samochod jest z samej koncowki 2010 roku, kupiony w ASO (nowy, wystawowy) i zarejestrowany w lutym 2011 roku. Jest to rocznik modelowy 2011. Oczywiscie jest to zwykle TT z silnikiem EA888 i turbosprezarka IHI oraz Audi Valve Lift System. Wyglada tak jak przedliftowe S-line'y. Wiec tak w skrocie wlasciwie jest to samochod z 2011, jednak produkowany w koncowce 2010. Czesto tak jest, ze pod koniec danego roku sa produkowane pierwsze serie samochodow juz z kolejnego roku modelowego.
P.S. Jezeli chodzi o Stage4, to w TTS bedzie trzeba wlozyc wlasciwie tyle samo pieniedzy, bo na K04 nie ma szans na 400+, "jedynie" 340-360 KM . A silnik 2.0 TSI jest silnikiem nowszej generacji niz 2.0 TFSI z TTS. Ale nie bede tu sie rozpisywal o silnikach :P.
Ostatnio edytowane przez Wysoczan ; 13-09-2014 o 19:39
----
Pozdrawiam.
Na 400+ modyfikacje i koszty będą takie same. Natomiast w TTS samym programem robisz 320 PS co na początek może wystarczyć. Ceny aut spadają i myślę, że można się pokusić o TTS. Chyba łatwiej będzie znaleźć niż takie TT jak ty masz.
Oczywiscie, tu masz calkowita racje i zgadzam sie z Toba. Dodatkowo TTS jednak wyglada bardziej agresywnie (troche zaczyna mi brakowac tego u mnie) i czesto ma lepsze wyposazenie niz zwykle TT. Ja rowniez uwazam, ze TTS jest lepsze od TT, a TT RS jest jeszcze lepsze - i tak tez sadzi Audi .
----
Pozdrawiam.
3.2 mnie nie interesuje. Jest to stary silnik i nie chce mi sie w niego bawic. Jak znajde cos rozsądnego w dobrej cenie TTS cabrio to kupie, a jak nie to sie wstrzymam do grudnia i kupie TTRS 2.5 silnik nowej generacji napewno bedzie duzo lepszy niż 3.2, z pewnością jakas firma zaraz zrobi mod o ile juz nie zrobiła na spokojnie +600HP.
Obecnie mam kupno RS w mega dobrych pieniazkach, lecz lekki wydatek i brak funduszu. Tylko niestety nie cabrio ale za to białe
Ostatnio edytowane przez KpRacing ; 14-09-2014 o 22:00
To jak masz TT-RS na celowniku, to nawet nie myśl o innych.
A jak nie kupujesz teraz, to pożycz mi środki płatnicze, daj namiar na auto i ja go kupię.
AUDI nie przestaje się kochać.