Witam. Wg hamowni wyszło że auto ma 219 kM. Cóż nie jest zainstalowany seryjny filtr powietrza. Mimo wszystko dobry wynik. Ciekawe dlaczego mam wrażenie że auto słabo jedzie.
Ładnie wygląda 219 KM na oryginalnym sofcie. Zrobisz jeszcze Downpipe lub cały wydech, program i będzie prawie 300
No właśnie to mnie ciekawi. . Mam już kupione downpipe 3" ze sportowym katalizatorem 200 cell. Do tego wydech od Milltek też jest. Naprawdę ciekawi mnie wynik końcowy.
A no to rzeczywiście wydaje mi się że powinno być więcej..
300km na tej dmuchawce nie osiągnie, to nie eaa888
ponad 200km na serii to normalny wynik dla zdrowego 2.0Tfsi.
auto nie jedzie bo seria nie jedzie zrobisz softa to zacznie jechać
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
Witam ponownie. Dzisiaj w końcu zamontowany został układ wydechowy zgodnie z planem czyli downpipe 3" ze sportowym katalizatorem 200 cell oraz tłumik Milltek 2.75 " 2 × 1. Efekt jest niesamowity. Wyraźnie auto już chce jechać. Jest wrażenie lekkości. Teraz tylko nowe mapy. . Czuję że to będzie naprawdę jechać. . Hehe. Pozdrawiam.
To czekamy na wynik po nowych mapach )
Witajcie ponownie. Trochę czasu minęło. Działam powoli. Mało czasu. Mam problem. Nie mam tutaj tunera który dysponuje hanownią. Znalazłem irlandczyka z dobrą opinią. Ma spoko sprzęt ale nie robi map do niemieckich aut. Tylko japońe. Powiedział że mam zrobić mapę na logach i później on sprawdzi na hamowni i oceni temat. Zrobiłem tak jak mówił. Mam mapy. Auta jedzie jak szalone. Jest jednak kłopot. Przy ok 4000 obr. szczególnie na szóstym biegu jest taki objaw jakby było odcięcie paliwa. Odpuszczam gaz auto zwalnia i ponownie jest power. Nie można zrobić też testu na hamowni. Wiadomo. Mam wykresy. VCDS generuje błąd związany z ciśnieniem pompy paliwa. Tej na silniku.
Moje pytanie czy to problem mapy czy pompa trafiona? Czasem mam problem że na zimnym silniku ciężko albo wcale nie mogę odpalić auta. Bez mapy też tak było.
Macie jakieś pomysły od czego zacząć?
--EDIT--
Fotki z błędem VCDS' a. .
Ostatnio edytowane przez SwirekGW ; 05-09-2014 o 21:13
Problem z paliwem, trafione zaworki ciśnienia lub sama pompa wys ciśnienia, wycierają się w niej wałki, są zdaje się jakieś zestawy naprawcze do tego, znana przypadłość TFSI
Znowu TT znowu Cabriolet
Cześć. Dzięki za odpowiedź. Słyszałem o tym problemie w TFSI. Koleś od hamowni powiedział że paliwo jest ok. Wskazał konkretnie na pompę wysokiego ciśnienia. Nie wykluczył jednak map. Co do pompy to poza sprawdzeniem wizualnym popychacza da się jeszcze jakoś ją sprawdzić? Jeśli to nie tylko kwestia popychacza ale ogólnej jej wydajności to może coś innego zamontować? Podobno montują pompy od S3? Jaki jest limit tuningu na oryginalnym układzie paliwowym?
Do tej turbiny nie potrzebujesz większej pompy, potrzebujesz sprawną pompę i o to zadbaj, zobacz czy wałek nie jest wytarty i w razie co go zmień problem powinien ustąpić.
Znowu TT znowu Cabriolet
Zrob logi dynamiczne, w sumie gość który robi Ci diagnostyke powinien Ci jasno określić czy to wina softu czy hardware-u.
Mapy powinno robić się pod samochód, tak swoją drogą, jeśli ma to być zgodnie ze sztuką wykonane.
Poza tym , polece Ci sprawdzić stan wałka rozrządu.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.