Warunek jest jeden - listwa nie może być szlifowana bo to mało daje a wymieniana na nową a to napewno zwiększa koszt standardowej regeneracji .
Warunek jest jeden - listwa nie może być szlifowana bo to mało daje a wymieniana na nową a to napewno zwiększa koszt standardowej regeneracji .
Widzę że usterka dość popularna. U mnie też ostatnio zaczęło stukać podobnie jak u was. Auto jest świeżo po wymianie amorów, sworzni, końcówek drążków kier. oraz tarcz i klocków.
Pojechałem na stację diagnostyczną i zdiagnozowali łączniki stabilizatora. jednak po wymianie stuki się nawet nasiliły ... byłem już w 3 kolejnych stacjach i nigdzie nie potrafią zdiagnozować usterki. Każdy diagnosta twierdzi że gdzieś jest luz ale nie umie go znaleźć. Jedyne co przychodzi mi do głowy to poszukiwanie stacji w której znajdzie się fachowiec który postawi dobrą diagnozę.... za bardzo nie ma alternatywy...
Nie wiem czy to pech i następny element padł, ale przy ruszaniu z 1biegu zaczęło "szarpać" z im większych obrotów się rusza tym bardziej szarpie , i słychać tak jakby coś ocierało o coś . Sory za moją prostotę i brak wiedzy ale jestem blady.
to mogą być poduszki pod skrzynią lub silnikiem ewentualnie sprzęgło
A te ocieranie to z kad słychać z zawieszenia ? Jeśli tak to może być zbyt duży luz na polosi lub na przegubach poza tym może to być coś tez ze sprzęgłem
Wysłane z mojego SM-N9005
Using Tapatalk
z przodu zawieszenie , jak mu dzisiaj dałem w wolnym przyspieszaniem do 3k obrotów i potem już pedał w podłoge to było słychać trzy jebnięcia jeden po drugim wszystko trwało około 3 sec
Jeśli masz możliwość to na kanale sprawdź w pierwszej kolejności pólosie czy nie masz luzów jeśli chodzi o szarpanie to może być przegub wewnętrzny
Using Tapatalk
zaczynam się bać , że to szarpanie mnie dużo wyniesie tak jak i te stukanie ;/
A możesz opisać bardziej szczegółowo to stukanie
Using Tapatalk
Chodzi ci o te stuki przy szarpaniu ?
Tak jakbyś łopatke włożył do butelki platikowej i mieszał
Ostatnio edytowane przez kisiel03 ; 01-09-2014 o 19:05
Z tego co opisałeś to może być przekladnia kierownicza mogą być drążki kierownicze zajmij się tym bo uklad kierowniczy to poważna sprawa jedz do innego mechanika nie chce cię straszyć ja miałem podobnie i u mnie był magiel do wymiany dziwne tylko jest to szarpanie bo objawy mogą być przez przegub wewnętrzny objawia się to przez szarpanie autem przeważnie przy jezdzie na wzniesienia i tak jak pisałem wyżej może to być coś ze skrzynią sprawdź jeszcze te pólosie
Using Tapatalk
Drążki czy magiel słychać raczej na nierównościach a nie podczas przyspieszania. Przegub wewnętrzny też raczej powoduje drgania podczas jazdy, żeby walił przy przyspieszaniu musiałby być bardzo mocno wybity co raczej nie powinno mieć miejsca bo to nie gumowy przegub z malucha
Proste są dla szybkich aut a zakręty dla szybkich kierowców
https://www.facebook.com/SzefKuchniPodOrlem?ref=hl
Chyba za dużo razy użyłem słowa raczej
Proste są dla szybkich aut a zakręty dla szybkich kierowców
https://www.facebook.com/SzefKuchniPodOrlem?ref=hl
Wiec przeczytaj kolego co kolega kisiel03 pisał na początku tematu
Using Tapatalk
Poza tym kolega nie napisał ze mu wali tylko ma stuki na kierownicy i to na nierównościach szarpniecie pisałem że może być przyczyna póloś przegub lub skrzynia czytaj ze zrozumieniem najlepiej temat od początku
Using Tapatalk