Mam do 018CB, zapraszam na PW.
Mam do 018CB, zapraszam na PW.
Po co właściwie to wyłączać?
Dlatego, że akurat SAI to naprawdę awaryjny zagracacz.
Chciałem się dzisiaj pobawić tym programem ale mam problemy już od samego początku
Na jednym kablu z którym działa każda wersja VAG'a nie widnieje nic w okienku wyboru kabla (w programie NefMoto).
Na drugim kablu z którym nie działa żadna wersja VAG'a, w okienku wyboru kabla on się pojawia...
Próbowałem z różnymi sterownikami i nic nie dało.
Na drugim kablu łączy się przez fast int lecz nie da się nic zrobić bo się rozłącza.
Przez slow int wyskakują jakieś błędy...
Zmniejsz prędkość transmisji.
Próbowałem z każdą prędkością i dalej to samo
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Na jakim Windowsie Ci to działa i jakie sterowniki masz zainstalowane?
Na 7 lub 8 nie będzie chulać. Ja mam na XP
Wysłane z monopola 24/7
A sterowniki jakie?
Nie możliwe, że u mnie to nie działa
Jeden kabel mam taki:
Załącznik 6873
Z nim nie działa mi VAG (nie da się połączyć z samochodem), lecz po zainstalowaniu sterowników jest widoczny w NefMoto, jednak nie da się nic zrobić.
Drugi taki:
Załącznik 6874
Z nim działa każda wersja VAGA. Jednak jedyne sterowniki jakie da się do niego zainstalować to te z dołączonej płytki. W NefMoto nie ma go do wyboru...
Ostatnio edytowane przez Phantom ; 19-07-2014 o 22:33
Ja też mam ten niebieski i śmiga.
Wysłane z monopola 24/7
Do niebieskiego nie mogę zainstalować sterowników z tej strony http://www.ftdichip.com/Drivers/D2XX.htm
Do niego pasują tylko sterowniki ELM327 więc to chyba jakaś lipa albo ja coś źle robię
www.viaken.pl
Wysłane z monopola 24/7
Po co mi ta strona?
Znowu przesiedziałem nad tym 4 godziny i kompletne zero
Doszedłem do wniosku, że to wina kabla.
Kup najtańszy kabel za 25zł i tak jak koledzy pisali, tylko XP.
Problem w tym że taki kabel mam i nie da rady w żaden sposób się połączyć
a te niebieskie kable jaki chip mają? Ja mam na ftdi 232BM i windows 7. To zestawienie powoduje brak połączenia z ecu przez nefmoto program do czytania eepromu. Podobno niebieskie kable na chipie 232RL pracują poprawnie. Czy windows xp jest lepszy do tych operacji?