gotowy na wojne z Haldexem
jutro ogien
19\G/48
gotowy na wojne z Haldexem
jutro ogien
19\G/48
Powodzenia!
no i qrwa zonk
19\G/48
I dlatego kupiłem dwie uszczelki.
Te Terrere Terrere terererererere …
a wiec tak , olej , filtr wymieniony, rozebralem sterownik i wszystko suche w srodku, zero oleju, wyczyscilem magnez byl pokryty mazia wiec napewno warto to zrobic jak hubi pisal w temacie haldexa( hubi dzieki za pomoc na pw ) ogolnie przesrana robota, dojscie do srub porazka.... pompki nie wyciagalem bo dziala i wolalem nie ruszac...
uszczelka haldexa zeby przykrecic to jakas masacra pomogly trytki
podczas napelniania wylecialo mi duzo( tak mysle) nowego oleju wiec zamowie kolejna tubke i doleje... poniewaz wedlug etki uszczelke powinienem miec gumowa czyli numer z A , dealer dal papierowa, nie wymienilem tylko na stara dalem delikatnie silikonu do pokryw silnikow.... jest termiczny i powinien uszczelnic do momentu zalozenia nowej uszczelki... nie mialem szans na dojscie z kluczem dynanometrycznym wiec wszystko na wyczucie.... w kostkach zero oleju , wszystko suche i widac ze nikt nic wczesniej nie ruszal....
wniosek po wymianie:
efekt szurania kol przy skrecie ustal
jedynka i but.... spina przod delikatnie wczesniej i potem tyl ale to ziomas obserwowal, podjade na piasek i sprawdze dokladnie
jak dla mnie to najwazniejsze ze moge parkowac normalnie
zero bledow na vagu
19\G/48
No i GUT, a z tymi uszczelkami to tragedia...
dzisiaj odwiedzilem bombeiusza-a na serwis klimy , no i w koncu czyszczenie lakieru przed polerka ... usowanie kropek asfaltu zajelo mi godzine .... masacra
19\G/48
podczas ozonowania mod +5 do wygladu ..... czyste koncowki haha
19\G/48
Fajny ze TT trafil do twoje reki, juz wyglada super
911 Kiler
dzisiaj wymienilem o-ringi na wtryskiwaczach, profilaktycznie..... kolejnym zabiegiem bedzie mycie silnika bo syf ze masacra
mozecie mi powiedziec czy ta czesc to tylko ori do wymiany ? wymienilem weze ale tej czesci nie .... co to wogole ? :/
19\G/48
No tak profilaktycznie to moze nie bylo, bo juz widac puszczaly - b dobrze ze to zrobiles.
Ja myje w weekend dwa auta - bedzie piany na podjezdzie
kolejny update .... czyszczenie przepustnicy, wymiana uszczelki zaworu na listwie i wymiana uszczelki kolektora ......
no i mala zmiana w srodku moze kontrowersyjna ale tak chcialem
19\G/48
Czarny chrom?
Te Terrere Terrere terererererere …
Tak z ciekawości, działasz sam czy masz jakiegoś dobrego magika, któremu nie boisz się oddać auta?
Sam bym zrobił kilka z tych rzeczy, ale nie mam do tego warunków a auto boję się oddać nawet na wymianę klocków tym druciarzom a co dopiero coś bardziej zaawansowanego.
A niestety mój dobry ziomek, który mi do tej pory wszystko ogarnia albo nie ma czasu albo już nie bawi się w takie drobniejsze prace.
Moje TT ALMS: http://www.klubtt.pl/showthread.php?t=11581
Podjedz do rademenesa i Ci pomoze
A co chcesz zrobic Mateo? mamy kilku fajnych magikow w miescie...
A w Kato nie macie jakichś magików ?
Mam całą listę rzeczy do naprawy/wymiany/zmiany