Pomóżcie, chciałem zamówić TIP Forge do swojej tt lecz tam nie podają że pasuje do mojego silnika, pasuje do AUQ itd. ale nie pisze nic o moim ARY.
Po prostu nie napisali że pasuję czy mam jakąś dziwną konstrukcję :/
Pomóżcie, chciałem zamówić TIP Forge do swojej tt lecz tam nie podają że pasuje do mojego silnika, pasuje do AUQ itd. ale nie pisze nic o moim ARY.
Po prostu nie napisali że pasuję czy mam jakąś dziwną konstrukcję :/
tip forge za 700zl oryginal czy ten pseudo oryginal z ebaja ? jesli ten z ebaja lub pchodny to możesz sobie odpuscic odrazu.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
akurat chciałem ze strony forge, wiec raczej oryginal ale to dalej nie odpowiedz na moje pytanie
jak dystrybutor nie wie to kto ma wiedziec ?
wątpie ze forumowicze kupowali taki tip forga i sprawdzali czy pasuje do auq i ary.
w obrebie auq i ary wystepowaly drobne różnice i nie koniecznie bedzie pasowac plug and play.
oczywiscie da sie go zamontować , mogą być wymagane sa pewne przerobki oczywiscie do przejscia
proponuje Ci takie szczegóły omówić z przyszlym tunerem bo nakupisz gratów na których nikt nie bedzie chciał stroić auta i efekt niekoniecznie bedzie Cię satysfakcjonował.
zrobisz jak uważasz.
ja tylko doradzam.
poslij link, wystarczy zapytac i tyle
19\G/48
Ja kiedyś montowałem komuś jakiś TIP z ebaja za całe 150zł. Była to podróbka forga i wszystko pasowało, było sztywne i zapewne działa aż do teraz. Jak dobrze pamiętam to niebieska TT z Torunia ma takie cudo:P
a ja mam krótkie pytanie. czy zmiana ory tipa na sztywny ma jakiś głębszy sens bez innych modyfikacji silnika? czy są jakieś wymierne korzyści z zamontowania takiego na seryjnym motorze?
W 180 myślę że ma to spory sens bo oryginalny ma dość sporą zwężke.
fakt, z drugiej strony fajerwerkow spodziewac sie nie mozna, to raczej poprawa fabryki, niz konkretny mod, wiec pytanie o "glebszy sens" bez planowanych innych modyfikacji pozostawilbym otwarte,
ja zaczynalem tip'em:
http://www.klubtt.pl/showthread.php?...orge-AJQ-180KM
zdjecia juz troche pouciekaly niestety z imageshack,
w kazym razie na pewno jest to restrykcja w 180tce na ori TIPie (co widac na zdjeciach w podanym wyzej temacie),
ktora warto sie w miare mozliwosci zajac
"Love Them BOTH" - M.
ma ktoś z kolegów na forum jakieś fotki, jak się zabrać za wymianę? zakupiłem zestaw już jakiś czas temu i pora zabrać się za robotę tylko wolałbym podpatrzeć najpierw co i jak.
opis masz w dziale warsztat
No jest, tylko zdjęć już dawno nie ma
Proste są dla szybkich aut a zakręty dla szybkich kierowców
https://www.facebook.com/SzefKuchniPodOrlem?ref=hl