Ja jezdziłem na 95,ostatnio zacząłem tankowac V-Power Racing 100 oktakowe,i jest roznica może niewielka ale jest odczuwalna,po pierwsze mam wrazenie ze auteczko jest żywsze ,a po drugie mniejsze spalanie.
Ja jezdziłem na 95,ostatnio zacząłem tankowac V-Power Racing 100 oktakowe,i jest roznica może niewielka ale jest odczuwalna,po pierwsze mam wrazenie ze auteczko jest żywsze ,a po drugie mniejsze spalanie.
Ja tez ostatnio przesiadlem sie na V Power Racing iii czuje roznice w tym, ze samochod ciagnie do wiekszego zakresu obrotow. Na zwyklym V Power odczuwalny byl moment kiedy samochod zwiekszal obroty ale nieproporcjonalnie do przyspieszenia (nie mial juz kopa )
Co do spalania, to podejrzewam, ze przy jezdzie po miescie nie zmniejszy sie w ogole i bedzie zlopal to swoje 13,5l/s . Slyszalem natomiast, ze odczuwalny spadek zuzycia paliwa (nawet o 1 litr/100km) jest w trasie.
Fakt jednak jest taki, ze kupujac TT czlowiek nie patrzy na spalanie ( a w zasadzie nie powienien) , tylko czerpie przyjemnosc z jazdy. Ciezko pogodzic spalanie z osiagami. W zasadzie jedno wyklucza drugie. No chyba ze ktos ma diesla w Audi R8
Warto dodać, że w Polsce mamy zasiarczone niskiej jakości paliwo z Rosji (np. Niemcy ciągną z Norwegii). Dlatego - jak ktoś napisał - nie ma porównania w polskim i niemieckim / Zachodnim paliwie. żeby zadbać o silnik TT z turbo lepiej nie żałować na stacji.
Ja tankuje tylko V-Power Racing dlatego że jest tak jak piszą koledzy
Tedioraz bithovenZamieszczone przez Tediale oszczędzać na naszych niuniach to nawet nie wchodzi w gręZamieszczone przez bithoven
pozdrawiam
heh... tutaj w uk tankuje roznie,zazwyczaj to shell(mam 200metrow z domu),bp i czasem esso, tankowalem na bp 95 i 97(nie spotkalem tu jeszcze 98 ) i nie bylo zadnej roznicy, teraz czesciej juz tankuje na shellu, i mam wrazenie ze lepszej jakosci paliwo maja, co do spalania??? jak to mozna zmierzyc?? moze mi ktos wytlumaczyc?? bo tak kazdy pisze ze tyle i tyle, ale u mnie jedno 100kilometrow, nie ma nic spolnego z nastepnymi 100kilometrami...
To jak Panowie, polecacie lać do mnie do TT VPower Racing w tym sezonie jak zacznę upalać auto?
Oczywiście że tak
Znowu TT znowu Cabriolet
Właśnie, to jest najgorsze, ale co mi tam
Od poczatku V-Power leje, co nie zaszkodzi moze tylko pomoc
Jedyne importowane paliwo w Polsce więc nie zaszkodzi, ale do auta z seryjnym programem, szkoda by mi było wydawać 6.40 za L, no ale jak komuś nie szkoda, to to tylko Racing
Znowu TT znowu Cabriolet
To jest to paliwo z dodatkami? Przez co ma wieksza kalorycznosc?
Kuba jezdzij na takim, na jakim miales strojone auto
Przez więcej oktanów
Wystarczy że trzyma normy, a nie jak nasze mieszane.
Jak lałem diesla v-power nigdy nie było problemu z zapalaniem przy -30 wystarczy że zatankowałem na Lotos i z paliwa zrobiła się śmietana, więc to jest powód, że warto dopłacać bo jest po prostu taniej.
Ostatnio edytowane przez ZUCZEK ; 08-02-2012 o 14:32
Znowu TT znowu Cabriolet
Z tym importowaniem to też podobno różnie bywa, słyszałem od osoby która pracuje na stacji Shellm że wcześniej faktycznie było przywożone (bodajże z Niemiec), a aktualnie przywożone są koncentraty, w jakiś tam sposób uszlachetniające zwykłe paliwo. Podobno różnica pomiędzy prawdziwym V-powerem, a tym powstałym po dodaniu koncentratu, są ogromne.