Koledzy! Za wymianę filtrów: paliwa, powietrza, kabinowego, odgrzybienie i uzupełnienie czynnika klimatyzacji zapłaciłem 140zł. Czy to Waszym zdaniem uczciwa cena za dokonanie wspomnianych czynności?
Koledzy! Za wymianę filtrów: paliwa, powietrza, kabinowego, odgrzybienie i uzupełnienie czynnika klimatyzacji zapłaciłem 140zł. Czy to Waszym zdaniem uczciwa cena za dokonanie wspomnianych czynności?
Dla mnie to podejrzanie malo. Chyba, ze to sama robota.
Wysłane z Taptalk
Cena mega niska jak za samą robociznę i uzupełnienie czynnika chłodzącego. Samo uzupełnienie w Wawie to co najmniej 100zł. A gdzie reszta?
Filtry były moje. Z zapłaconej łącznie kwoty 140zł robociznę wycenił na 60zł. Na koniec zaproponował podpięcie kompa i sprawdzenie, czy wyskakują jakieś błędy w samochodzie - nie ma żadnych. Po prostu wydało mi się, że sporo zapłaciłem, bo gość szybko to ogarnął, a patrzyłem cały czas na ręce
hmmm uzupełnienie czynnika (nie więcej niż 300) to minimum 20-30 min, ozonowanie równiez około 30 min. Ja za tylko taką usługe zapłaciłem 99zł u siebbie na wiosce.
Więc w/w czynności wydaje się byc niska, ale i może prawdziwa.
60 zł za tyle roboty, bo bardzo mało. Za samo podpięcie kompa chcą więcej (60-100 zł). Pierwszy samochód, że takie pytanie? W Lublinie to jakieś 300-350 zł (sama robocizna), chociaż pewnie i taniej gdzieś by się znalazło, ale na pewno nie 60 zł.
Odgrzybianie i uzupełnianie klimatyzacji faktycznie trochę trwa.
Przy odgrzybianiu wkładają do samochodu maszynkę i zamykają samochód z włączoną klimatyzacją.
Uzupełnienie polega na podłączeniu takiego wielkiego urządzenia jak mała szafa 2 przewodami pod maską i cały cykl trochę trwa... Później dostajesz wydruk z urządzenia.
Ja kiedyś za uzupełnienie klimatyzacji plus wymianę wyłącznika ciśnieniowego kilmatyzacji (koszt ok 100 zł) zapłaciłam 300 zł. Więc jeżeli taki miałes serwis w tej cenie, to tylko się cieszyć i polecać, gdzie ten warsztat
Pewnie robił ozonowanie a to nie to samo co odgrzybianie ( wysoki koszt samego naboju ) ale za tych parę czynności to i tak bardzo mało.
Samochód nie pierwszy. 1wszy to był Volvo S40 (01r.), 2gi Merc C180Kompressor (04r.), 3 to Opel Vectra C (07r.) i nawiasem mówiąc TT komfortem jazdy nie dorównuje żadnemu z nich to ma w sobie to coś, że jeździ mi się nią najprzyjemniej Zapytałem z czystej ciekawości, po prostu odniosłem wrażenie, że sporo zapłaciłem, tym bardziej, jak patrzyłem na czym polega wymiana filtrów Sam nie lubię się grzebać, nie mam zdolności manualnych, tego typu prace zlecam zawsze jednemu gościowi (ze wszystkimi samochodami jeździłem do niego, poza tym nie lubię jak w danym moim aucie grzebie więcej niż 1 majster). Za wymianę kompletnego rozrządu z pompą woła 150zł. W Waszych rejonach podobnie?
Rozrząd za 150, gdzie Ty mieszkasz ???????????
Czekaj ... może kolega przebywa w UK i podaje ceny w funtach?! Nabicie klimy + wymiana filtra kabinowego w ASO Audi kosztuje 500 zł
I don't have dreams, I have goals.
majster w takiej cenie, tylko polecać. tym bardziej, że jak piszesz serwisował już wcześniej Twoje auta i jest sprawdzony.
mi się by nie chciało samemu za taka kasę babrać.
olo, ja również mazury dokładnie Gołdap. Widzę, że wątek się rozkręcił, spodziewałem się odpowiedzi, max dwóch teraz wiem, że nie przepłacam
Zaraz będzie miał wycieczki z całej Polski ;D
Prawda jest taka że za usługi w większych aglomeracjach płaci się jak za złoto, w ****ch się już poprzewracało co po niektórym, taki mechanik to skarb, więc dbaj o niego
Znowu TT znowu Cabriolet