to powodzenia w szukaniu życzę
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
ps.jak byś zauważył napisałem co jest nie tak z autem- swiece do wymiany i paliwo do zmiany ,coś jeszcze nie rozumiesz ?
to powodzenia w szukaniu życzę
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
ps.jak byś zauważył napisałem co jest nie tak z autem- swiece do wymiany i paliwo do zmiany ,coś jeszcze nie rozumiesz ?
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
Świece sa nowe, oczywiscie sprawdzimy to, a co do zmiany paliwa, jezeli auto jest wystrojone na 95 to moze na 95 jezdzic i powinno nie miec zlych logow, ja tez jezdzilem na 95 i nie mialem problemow, pelno ludzi jezdzi na 95...
dz za ocene
Zgadza się jesli jest wystrojone na 95 to może jeździć na 95 i problemów nie będzie. jednak seria 225km jest wystrojona do pracy na PB98 tak samo jak TFSI.
Natomiast mówisz że jeździłeś na 95 i problemów nie widzałeś ? - mowa oczywiscie o 225q seria 100% ?
Bo rozumiesz - to idąc tym Twoim tokiem u autora jest wszystko w porządku i problemu nie ma....
Ps. jeśli faktycznie świece macie nowe to sprawdzcie kompresje.
kompresja OK, tak jak mialem serie, zero modów i zero problemów.
Wersja US TT225 jest zatem strojona na 95.
Ale co za problem jest wysoka temp. w dolocie plus pb 95 = cofanie zapłonu -6 st powyżej 5 tyś obr to tragedii nie ma chyba, może jeżdzić na 95 cofnie sobie zapłon troche i git, jak ci to przeszkadza zalej 98 i powinno byc troche lepiej.
Ale przecież się nie rozleci, zalej na próbe 98 zrób logi jak bedzie poprawa to w czym problem trudno wymagac od kilkunastoletniego auta zeby było wszystko idealnie.
Ja podchodzę do tematu tak że ma być 100% fabryka i nie mówię że jest ok , w momencie gdy nie jest ok
To że auto ma kilka lat nie znaczy że należy mówić że jest ok. Po to jest dział diagnostyka żeby omówić wszystkie Wady i Usterki.
Bo idąc tym tokiem - Jak silnik bedzie brał 2L oleju od wymiany do wymiany to też jest ok ? Przecież ma kilkanaście lat.....
Moim skromnym zdaniem zamiast mówić że jest ok, lepiej właściciela uświadomić że jest problem.
Łukasz13 podobnie mówiłeś na a4klubie że jest ok w takim samym przypadku , gość jak naprawił co trzeba to teraz niech Ci powie co się stało po naprawie auta- usunięciu CF
A czy się nie rozleci ? Nie byłbym taki pewny na Twoim miejscu
PS. takie auto jak z logów - jedzie jak by nie mogło. Zdrowe 225km objeżdża go z łatwością
Ok jest syf w logach, niedaj Boże autor to zostawi tak jak teraz silnik sie rozleci i bedzie na mnie
Wysłane z mojego S750L przy użyciu Tapatalka
Lukasz13 - a na kogo ma być ? przecież nie na mnie
joke