Ostatnio edytowane przez PAHO ; 03-06-2014 o 19:15
https://sprzedajemy.pl/wzmacniacz-gr...ers&offset=146 Tu masz coś co zagra i nawet wygląda, o ile już nie sprzedany...
Jeszcze trafiłem na:
Alpine PMX-F640 za 350PLN
Alpine PMX-T320 za 300PLN z GW
Alpine MRV-T500W za 300PLN
Alpine MRV-T300 za 190PLN
ALPINE MRP-F242 za 250PLN
ALPINE MRP-T222 za 150PLN
No i mam kolejny dylemat, faktycznie szukać 4 kanałowego czy kupić 2 kanałowy a kiedyś w przyszłości osobny do skrzyni...
Co do głośników to cały czas mam na ręce te u-dimension el comp 6 ale widzę, że na allegro pojawiły się używane powerbass l-6c podobno też ciekawe, co lepsze?
Ostatnio edytowane przez motoluka ; 04-06-2014 o 19:44
Stary powtarzam u-dimension + wzmak do którego linka cia dałem skończ kombinować!
Ok, dzięki koniec kombinowania, szkoda bo dziś na allegro widzę poszedł wzmak u-dimension jr 5x za trochę ponad 300...
Jak już miałbyś kupować używane L-6C za 220zł, to lepiej kupić nowe 2xl-60c za 280zł z wysyłką gratis. Ale dla mnie te zestawy grają gorzej (mniej naturalnie) od el comp 6. A jeśli zaczynasz brać pod uwagę używane głośniki to za 300zł można wyrwać Morel Tempo 6 , Hertz'e HSK 165 , a czasem nawet DLS R6A. Ze wzmacniaczami za bardzo kombinujesz. Ja już podałem najlepsze rozwiązania moim zdaniem.
Jutro dobiję targu z u-dimension el comp 6, dużo opinii znalazłem na temat tego, że grają naturalnie, w miarę fajnie oddają całe pasmo. W przyszłości na pewno w bagażniku pojawi się subwoofer więc to mi pasuje.
PS: Wylicytowałem Alpine PMX 640 za 199PLN, albo zostanie u mnie albo na zarobek pójdzie, sprzęt nowy, nie rozpakowany na gw. Szkoda było nie brać najwyżej sprzeda się drożej.
Ostatnio edytowane przez motoluka ; 05-06-2014 o 11:50
Pewnie będziesz w miarę zadowolony ale dobrego suba tym nie zsilisz. W każdym razie powodzonka i relacjonuj postępy w swoim temacie
Nasuwa mi się jeszcze kilka pytań...
1. Czy mój wzmacniacz Alpine PMX 640 ogarnie poniższy subwoofer? Podpowiedzcie jak rozpoznawać czy wzmacniacz poradzi sobie z subwooferem, nie chcę Was męczyć ciągle. Chodzi tutaj o moc wejściową, maksymalną czy o co?
wysokowydajny 12” (30cm) subwoofer
moc maksymalna: 1000W
moc RMS: 300W
wymiary Ø :324 x 660 mm
pasmo przenoszenia 28-200Hz
impedancja głośników: 4 Ω
czułość: 92dB/W (1m)
2. Czy w seryjnym radiu Audi bez Bose muszę coś przekodować, aby móc podpiąć wzmacniacz? Jeśli tak to jak to zrobić?
PS: Co do relacji to na pewno się pojawi, dość obszerna z opisem wszystkiego co w samochodzie zostało zmienione a jest tego bardzo dużo
Ostatnio edytowane przez motoluka ; 07-06-2014 o 13:55
Co do suba to przede wszystkim podaj model. Co do jego wzmacniania to są różne szkoły. ten wzmacniacz jest dość słaby ma w mostku 150w RMS, więc zagrac powinien w miarę dobrze z głośnikiem o mocy 200w, zawsze patrz na moc RMS, moc MAX jest z dupy i na nią nie patrz, to są podstawy car audio, poczytaj jest na ten temat full informacji w necie. Co do kodowania radia da się- patrz mój temat i szukaj na forum.
Mówiłem, kup tego ground zero....
Ostatnio edytowane przez PAHO ; 07-06-2014 o 16:28
Kodowanie opisywałeś w swoim temacie o TT? Przeglądnąłem cały, nie znalazłem. Na forum pod frazami "kodowanie radia" także nic.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...ation_I#Coding
Trzeba mieć oczywiście vag-a, kupić specjalną kostkę z wyjściem na wzmacniacz i trzecią cyfrę zmieniasz na 0. Efektem jest sygnał wychodzący tylko na wzmacniacz i wyłączenie wewnętrznego wzmacniacza w radiu.
Ok, tutaj sprawę załatwiłem u ojca kolegi, który jest elektronikiem. Nie miałem w planach kupowania na razie kabla. Niskotonówki u nas w TT są montowane w drzwiach?
w boczkach drzwi, tylne przymocowane są do blachy takim metalowym dystansem i przykryte boczkami