a jak to jest z mieszaniem paliwa ? 95 98 i vpower ?
jezdze na 95 i bede chcial zaczac na vpower jezdzic, tylko zastanawiam sie czy warto i w jaki sposob najlepiej przejsc ? (z 95 na 98 a potem na vpower czy po prostu wypalic 95 i zalac vpower)
a jak to jest z mieszaniem paliwa ? 95 98 i vpower ?
jezdze na 95 i bede chcial zaczac na vpower jezdzic, tylko zastanawiam sie czy warto i w jaki sposob najlepiej przejsc ? (z 95 na 98 a potem na vpower czy po prostu wypalic 95 i zalac vpower)
Gdy tankujesz z myślą o najbliższym czwartku bądź niedzieli to wiedź, że szatan się tobą interesuje
Kurde zalalem V-Power Racing i jakos mi sie wydaje ze samochod jest lekko zrywniejszy, tzn lepiej wchodzi na obroty heh
ja ostatnio duzo jezdzilem wiec jak zaleje vpower to na pewno wyczuje kazda najmniejsza roznice i dam znac
Gdy tankujesz z myślą o najbliższym czwartku bądź niedzieli to wiedź, że szatan się tobą interesuje
widze ze temat sie bardzo rozkrecil. Ja tankuje roznie - raz 95 raz 98, testuje kazda i "wczowam" sie w prace silnika bo chce miec jakies wyczucie w tej kwestii. Osobiscie polecam 98verve na orlenie, po niej TTetka ladniej pracuje i ma nie co lepsze osiagi w kazdym razie wyczowalne. (sorki ze nie uzywalem polskich znakow ale pisze z Krety a tu durny jezyk grecki na windowsie maja )
Ja Orlena omijam dużym łukiem i tankuje jedynie z przymusu gdy nie ma innych stacji w pobliżu (to moja osobista opinia).
życie to jedna wielka impreza na któr? wszyscy s? zaproszeni.
Rozumiem, a mozesz mi podac powod to moze ja tez przestane wiesz wole znac opinie na ten temat zanim rozwale auto nieumyslnie...Zamieszczone przez kondi
Wczoraj zatamkowałem V-Power-Racing po tym jak wszyscu na Forum tym paliwkiem sie zachwycaja. Wiec mam nadzieja ze roznica 50 zl tankowania do pełna bedzie odlotowa, jak nie to wam juz nic nie uwierze... :PZamieszczone przez BarTTek
Panowie zalałem dzisiaj 95 na Lotosie mojej odczucia .Praca silnika spokojniejsza i mniej agresywana co do mocy nie odczułem. Spalanie przy takiej samej jeździe jak na 98 mniejesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i paliwa wiecej ;-D Takie sa moje odczucia
2009 Lotka R32 tył,Dystanse,Większe hamulce tył,Ciemne szyby jak drug? połówkę przekonam,Dolot BMR
a ja wam powiem ze z 11 l na trasie na 95 niemieckiej zeszlo mi do 8,9 na miescie na vpower racing. chore. no i kop jest rzeczywiscie mocniejszy po drugim zalaniu do pelna.
MichalTT z tego co slyszalem Orlen nie trzyma norm jesli chodzi o ilosc ekopaliwa w benzynie.. czyli rzepaku jest tam wiecej... ale to moze byc plotka.
witam,
Panowie, jak czytam wasze posty.. to mi sie odechciewa...
Ja tankuje w Niemczech Super (tj DIN 95), tak to sobie nazywaja. Nigdy jeszcze nei zalalam 98 czy jakies lotniczej.. 102.
Btw, ciekawe, gdzie to ktos znalazl, bo ja jeszcze nei widzaialam, a zyje troche juz na swiecie...
Ale, wracajac do tematu. Kurde, zatankuje 98 i zobacze , czy wasze odczucia sa realne.. i czy warto!
PS. A po czym poznajecie, ze swiece juz sa kaput..??
=========
Vorspung durch Technik
V Power Racing jest drozsze ale dalej zajedziesz.....dodatkowo jest bardz ouszlachetniona i to dobrze robi silnikowi.......podejrzewam ze w ogolnym rozrachunku koszty benzyny wyjda podobne.......co do mocy........ ja tez zauwazylem ze auto jest mocniejsze........
Ale jak lałem do Motocykla to roznicy nie czulem a zrobilem 15 tys km w sezonie
Ale w samochodze czuje hehe i naprawde cos daje ten v-power racing
nawet jesli to placebo to i tak mi dobrze z tym
V_POWER jest to paliwo importowane więc jest mniejsze prawdopodobieństwo nalania syfu do baku. Ogólnie zaleca się to paliwo do silników po tuningu np chip program. Ja leje to paliwo bo tak mam ustawiony program silnika ale gdyby nie to to pewnie lałbym 98. Jedno jest pewne nie liczcie na cuda