Mam taki problem bo podnosi mi sie temperatura zadko kiedy jest na 90 nawet jak byly te upaly to zagotowala mi sie woda i zapalila kontrolka ze malo plynu moze wiecie o co z tym chodzi
Mam taki problem bo podnosi mi sie temperatura zadko kiedy jest na 90 nawet jak byly te upaly to zagotowala mi sie woda i zapalila kontrolka ze malo plynu moze wiecie o co z tym chodzi
Najprawdopodobniej to wina termostatu ktory sie nie otwiera badz wirnik na pompie wody popekal bo nie wiem czy wszyscy wiedza ze w naszych wspanialych TT inzyniezy w audi zapodali pompe wody z PLASTIKOWYM !! wirnikiem Jaki masz przebieg w aucie ? i kiedy ewentualnie zmieniany byl rozrzad ?
pozdro
Niestety niektorzy przekonali sie na wlasnej skorze ze to gowno jest plastikowe - na szczescie szybko to zauwazylem - co do samego tematu to zgadzam sie jest to albo termostat albo pompa, sprawdz przy okazji jaka temperature wskazuje Ci climatronic.Zamieszczone przez Paweł
...
auto ma przejechane 170tys a przy 150 byl pasek wymieniany
Ok ale pasek czy wszystko lacznie z pompa wody rolka , napinaczem ?
Wymieniany byl termostat czy ciagle jest seryjny ?
Sprawdz tez czy wlaczaja Ci sie wiatraki ...........
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
ja nia przyjechalem z niemiec i jest napisane ze pasek byl wymieniany przy 150tys a ma 170 przejechane a o napinaczu nic nie pisze, a termostat i pompa wody jest raczej jeszcze seryjna, wiatraki sie zalaczaja bo juz sprawdzalem
Nie sadze zeby w niemczech ktos odwalil taka sztuke zmieniajac tylko sam pasek .
Tak wiec metoda dedukcji wychodzi na to ze w pierwszej kolejnosci powinienes sprawdzic / wymienic termostat , jesli dalej bedzie to samo to to niestety pompa , niestety bo trzeba sciagac pasek a bywa to kosztowne .
Wymiana termostatu to dla nie wprawionego w '' boju '' to ok 40 mim
Pozdrawiam
Hej,
U mnie jest podobny problem ale tylko rano przy odpalaniu pokazuje sie kontrolka od temperatury (domyslam sie ze jest za niska). Po tym jak ruszam to auto szarpie i jakby sie dusi. Pozniej jak juz sie rozgrzeje to problemu przez caly dzien nie ma. Na drugi dzien znowu to samo. Przejechane jest 140 tys a rozrzad byl robiony w Niemczech przy 115. Co o tym myslicie?
Pozdrawiam
a jakie lejesz paliwo
zmieniałeś świece (chyba co 30 tysi jak nie niech mnie ktos poprawi)
NO RISK,
NO FUN.
leje 95 a czasami 98 tylko na Orlenie albo na BP wiec tutaj lipy chyba nie ma, choc pewnosci nigdy nie mamy.
Swiece sprawdze, to fakt. Dzieki.
whatsthecraic, Zacznij od sprawdzenia poziomu plynu , moze zapala sie kontrolka bo stan jest za niski , szarpanie na zimnym ktore to przechodzi na cieplym oczywiscie maga powodowac stare swiece ..
Pozdrawiam
a u mnie z kolei w serwisie wymienili jakis czujnik w chlodnicy i powiedzieli ze sory ale to nie bylo to bo wskaznik dalej szaleje raz wyzej raz nizej a temp silnika jest ok,stwierdzili ze to wina licznika i zeby kupic gdzies nowy bo liczniki są kodowane? I co wy na to?
Sprawdz kodami climatronic-a jaka temperature na prawde '' widzi '' ECU
http://klubtt.pl/forum/topics10/kody...dy+climatronic
51 wyswietli temperature ..
Ciekawe dla czego wymienili Ci ten w chlodnicy , w pierwszej kolejnosci do sprawdzenia jest tem mierzacy temperwture w bloku , moze byl ok
Pozdrawiam
Dzięki za pomoc, 51 pokazał mi temperature 90stopni. Tzn chyba faktycznie to wina wariacji licznika??
A jeśli chodzi o sprawdzanie pozostałych kodów to miałem z tym problem bo pokazywały mi się cyferki (chyba błędy) których nie było w opisie. Np pokazywało mi się 17, 9, 225 (ten akurat był), 134(ten też). No i jeśli chodzi o ilości błędów to wyskakiwało np sto czy dwieście . Ale nie wiem co dalej sie robi w tym przypadku.
Ale najważniejsze że powoli naprawy idą do przodu..
błedów masz jak w encyklopedi!