Fajnie ,że coś robisz ale te orurowanie to aż się prosi o poprawę. Jeśli sam nie umiesz spawać lub nie masz sprzętu to poszukaj kogoś ogarnietego aby wykonał taką usługę. tryliony złączek i cybantów to kiepski pomysł ;/
Fajnie ,że coś robisz ale te orurowanie to aż się prosi o poprawę. Jeśli sam nie umiesz spawać lub nie masz sprzętu to poszukaj kogoś ogarnietego aby wykonał taką usługę. tryliony złączek i cybantów to kiepski pomysł ;/
To nowe zdjęcia dalszych modów, zostało po obracać resztę obejm tak żeby nie było ich widać Biorę sobie Wasze uwagi/rady i miło słyszeć że ktoś się w jakiś sposób interesuje czyjąś własnością a nie podchodzi do tego... a rozsypie mu się to rozsypie itd. Dlatego też Pawel-2005 tak zrobiłem zostały tylko te kolanka co na zdjęciach + dwa łączniki przy samym FMIC reszta została pospawana przez znajomego spawacza. W niedługim czasie dodam zdjęcia jak teraz wyglądają doloty tylko przyjdzie mi nowa lampa bo nie chce mi się ściągać zderzaka teraz . Co do tych kolanek pod maska, zostają bo mi się podobają ! Następny mod wymiana kolektora.....
Załącznik 5942
Załącznik 5943
Wywal PCV i zbiornik podciśnienia na pokrywie zaworów, załóż catch tanka wyjdzie na plus Silikon do serwa puścił bym też czerwony wywalając ten gumowy wąż i plastikową rurkę. oczywiście przewody do serwa tylko w oplocie z tego co kojarzę średnica wewnętrzna 8mm (ale głowy nie dam )
Ostatnio edytowane przez PAHO ; 05-04-2014 o 09:37
Wiem wiem Kolego weze tez sa zakupione i czekaja na swoja kolej tanka jeszcze nie ma qle w planach ten z properfect. A co do wywalania tych nie potrzebnych podcisnienia zrobil bym bo czytalem caly watek ale boje sie ze sie rozpedze i wyjdzie z auta za duzo czesci xd. Pptrzebny by byl Ktos kto to robil i luknal pod moja maske heh
Heh skoro tak mowisz przy wiekszej ilosci czasu wezme sie za to. Tylko wpier trzeba kupic ta blaszke/zaslepke. Ktos dawal mi link do niej z forge aoe placic 80 dyszek za takie cos
Wybaczcie za brak PL znakow pisze z telefonu.
Widać dużo pracy włożonej w autko Musimy się kiedyś spotkać bo już dawno nie było żadnego nawet mini spotu w naszych stronach
pozdrawiam
To zapraszam 10-go kwietnia do Krakowa :P
Nie masz daleko :P
Bardzo chętnie ! I dzięki za miłe słowa, i tak właśnie jest.... Może nie są to mody żeby robić jakąś mega strzałę ale dla mnie ważniejsze jest że tak powiem dbałość o image ładnie (kwestia gustu) czysto, schludnie. Niektóre mody może są pod kątem mocy jak turbo k03s ale głównie biję do odświeżenia auta i tego co pisałem wyżej.
Co do zloty Krakowskiego, chętnie ale niestety to środek tygodnia i praca nie pozwala mi na takie wypady... ;/
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Dodaję coś nowego że nadal żyjemy z TT Cóż do auta ostatnio wpadły nowe przeguby, stabilizatory, przewody/ wiązki dolotowe, nowe przewody paliwowe pod autem, termostat. Zostały mi przewody hamulcowe w stalowym oplocie, pomalować zaciski, i wymienić ten nieszczęsny kolektor na nowy... Za wszystko zabieram się jak pies do jeża z racji braku czasu spowodowanego przeprowadzką. Także jak wpadną jakieś zmiany udokumentuje na pewno. Pozdrawiam wszystkich i dodaję zdjęcie z pod maski.
Untitled-TrueColor-02.jpg
A to głodny strażnik TiTi
Untitled-TrueColor-01.jpg
Ostatnio w mojej TT wylądowała dokładka z Cupry, nacinane tarcze i odnowione zaciski przednie i tylne. Więcej zdjęc nowych gratów jak tylko dojadą nowe fele
Załącznik 6918
Witam Wszystkich ponownie.
Ostatnimi czasy nic sie wielkiego nie dzialo z TT, W koncu zmienilem kolektor ssacy na czarny, wylecial caly zbedny uklad z puszka na deklu Ponad to zostaly wymienione uszczelki od kolektora i przepustnicy, plastiki zostaly pomalowane farba VHT czarna co robi naprawde robote !!!! Obecnie czekam na czerwona i nowa uszczelke pokrywy A i uklad dolotowy zostal zmieniony na amelenium Teraz sa tylko 3 kolanka co widac i laczniki z FMIC. To tyle, aaa.. i felgi sa ale dopiero beda na TT po zimie w tedy dam fotke wraz z tarczami ktore juz siedza od dawna.
Pozdrawiam Mateusz.
Załącznik 7228
Załącznik 7229
Ostatnio edytowane przez oOkillerjezOo ; 23-09-2014 o 11:48
W zasadzie to zmieniając delikatnie orurowanie przy wyjściu z turbo, mógł byś pozostawić obecny kolektor do K-04, nie musiał byś odwracać wszystkiego.
Znowu TT znowu Cabriolet
O milo ze odpowiedziales tutaj Bylo by fajnie, narazie powoli wszystko zbieram i bede z Wami wszystkimi w kontakcie !
Dodaje ostatnie zdjęcia w tym roku, następne kwiecień/maj dalsze mody i zmiany Na pewno coś większego może nawet k04, gwint + dystanse
W końcu dekiel pomalowany czerwona VHT (ciężko kupić ten kolor) Efekt na żywo na prawdę robi wrażenie.
Załącznik 7429
Załącznik 7427
A to nowy letni nabytek 18 cali 215/35 pomalowane wg własnego pomysłu.
Załącznik 7430
Razi trochę ten bandaż, raczej chyba nie wyszło ci owijanie, ogólnie możesz z tego zrezygnować w zasadzie nic tutaj nie daje, a wygląd psuje.
Znowu TT znowu Cabriolet
Owijany był bez rozbierania wszystkiego także nie wygląda fajnie i takie to poroz..ane heh zostanie to poprawione przy zmianie turbo tak jak to ma być. A skoro ruszyłeś ten temat to powiedz gdzie on może coś "dawać" bo mam jeszcze 3m.
owiń dp i jak się czujesz na siłach to możesz zrobić kolektor. Lecz uprzedzam ,że nie będzie łatwo ale skoro się da takie coś:
to i kolektor się da tylko ,że niestety wymaga to trochę sprawy i cierpliwości..
DP owine ! Co do kolektora bede probowal bo mam dwa jak mi sie uda w miare to podziele sie fotkami zanim zrobie go w aucie
Dodatek do falg. Dopiero co przyszło 20 i 25mm
Załącznik 7548