u Cezarego to slyszalem ze czasem i z wiekowa jest problem hehe
u Cezarego to slyszalem ze czasem i z wiekowa jest problem hehe
Qrde wczoraj wieczorem jak się widzieliśmy właśnie miałem dziwne wrażenie , że tylne nadkola są jakoś strasznie nisko, lecz myślałem, że tak ma być (tzn taki ich urok), dokładnie jak pisze reszta sprawdx poduchy bo raczej tak nie powinno być.
To ważna informacja, może faktycznie coś siadło w zawieszeniu po prostu.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Dobra, cytując Żuczka - jestem matołem. Z tyłu też były założone dystanse o czym nie wiedziałem, i to przez nie tarło. Zdjąłem, jest ok. Ale muszę zamówić krótsze dystanse, 10 mm, żeby było po równo z przodu i z tyłu.
AuTTo zwala z nóg
Fajnie że się wyjaśniło, pewnie ogromna ulga? To teraz pewnie nie tylko ja czekam na fotki w nowym wydaniu. Gratuluję nowego nabytku!
Z przodu nie mogę - zaciski. Jak tylko się pogoda poprawi to będzie sesja
Czyli dobrze mówiłem, że za bardzo wystają felgi na boku?
Po co Ci dystanse skoro masz ET 52? z taką*etką jest praktycznie na równo z karoserią.
Dystanse były z przodu potrzebne,a z tyłu były tylko po to żeby było równo. No nic, jest dobrze, można upalać
Tylko nie upal faktycznie silnika, bo problem z prawidłowym ciśnieniem paliwa to nie są żarty i trzeba się tym zająć, tym bardziej że auto po sofcie.
Znowu TT znowu Cabriolet
Dobrze że mi o tym przypomniałeś.
Teraz został tylko błąd do wyjaśnienia, wygląda albo na czujnik albo pompę ciśnienia.
012555 - Low Pressure Fuel regulation
P310B - 002 - Fuel Pressure Outside Specification - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100010
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 1
Mileage: 121388 km
Time Indication: 0
Date: 2014.03.09
Time: 11:35:15
Freeze Frame:
RPM: 988 /min
Load: 36.1 %
Speed: 0.0 km/h
Temperature: 20.0°C
Temperature: 13.0°C
Absolute Pres.: 1010.0 mbar
Voltage: 13.970 V
Ostatnio edytowane przez Cezary ; 20-03-2014 o 12:16
Według wiki:
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/P310B/012555
Czujnik ciśnienia paliwa: http://allegro.pl/ahc-audi-vw-czujni...011548046.html
Ewentualnie problem z wiązką przewodów do tego czujnika ale sądzę, że to raczej czujnik.
To nie jest problem że masz za niskie ciśnienie paliwa tylko problem jest w układzie paliwowym niskiego ciśnienia .
W TFSI system paliwowy dzieli się na system niskiego i wysokiego ciśnienia .
Powodem błędu może być padnięty czujnik ciśnienia paliwa (G410), zwarcie lub przerwa w kabelkach do niego prowadzących , słaba / zużyta pompa niskiego ciśnienia ( ta w baku ) , zapchany filtr paliwa .
Najprawdopodobniej to ten czujnik G410 , dały się poznać z tego że przedwcześnie padają ...
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden