A wymieniłeś poduszkę w łapie skrzyni??tzw psia kość
A wymieniłeś poduszkę w łapie skrzyni??tzw psia kość
Znowu TT znowu Cabriolet
tak, jest poliuretan, a górne Paweł zalewał jakimś specyfikiem...
To szukał bym przyczyny gdzie indziej np dwumas.
Znowu TT znowu Cabriolet
dwumas kupiłem w tamtym roku nowy
dla mnie ewidentnie przesuwa się coś pod silnikiem... mam nadzieję że się uporam z tym niebawem...;/
witam Panowie i Panie mam pytanie natury technicznej chciałbym wymienić tuleje na poli i moze ktoś wie jaki rozmiar potrzebuje do przednich wahaczy w tt 2001 ?
Pozdrawiam
po co wymiary?
http://www.strongflex.eu/pl/29-audi-tt-99-06
Pytanie do jeżdżących na żółtych i czerwonych ? Czy ktoś ma porównanie czy różnica w twardości jest duża. Planuję wymianę zawieszenia na takie do jazdy codziennej na amorach bilstein b4 ewentualnie do tego sprężyny eibach pro kit. Do takiego zestawu zupełnie wystarczą czerwone poliuretany ?
Kiedy warto/ powinno się wymienić wahacz na nowy ?
po to ze sa dwa rozmiary tulei wahacza 30mm i 45mm oraz kilka rozmiarow tulei stabilizatora
http://www.strongflex.eu/pl/audi-s3-...rzedniego.html
czyli nie posiadasz takiej wiedzy albo nie chcesz udzielic jednoznacznej odpowiedzi
no fuck... jasnowidz czy jak?mówie Ci człowieku ,że nawet po Vin będziesz miał problem bo masz auto 2000/2001 gdzie akurat Vin mówi jedno a tuleja swoje.Co chcesz jeszcze wiedzieć?podaj Vin do producenta tulei a pózniej na forum napisz jak to Ci jakiś kretyn(czyt. ja) podał złe wymiary.Wyciągaj tuleje i mierz,a tuleje stabilizatora,skręc koło i zmierz stabilizator.Dobrze by było zacząć od czytania a nie tylko pytania to moją wiedzę o której nie chcę się z Tobą podzielić miałbyś na tacy
Ostatnio edytowane przez ksolk ; 16-03-2014 o 23:15
i to jest własie jednoznaczna odpowiedz nie trzeba sie pieklic spoko loko :P
Pytam bo myslałem ze jest mozliwosc dowiedziec sie tych rozmiarow bez koniecznosci rozbierania zawiasu .... ale nic jak mus to mus i tak dzieki za pomoc
Możesz zaryzykować bez rozbierania,choć z doświadczenia wiem,że różnie to bywa z tulejami,gumami itp w tych rocznikach,ja wolę nie udzielić pomocy niż wprowadzić w błąd
rozumiem dziekuje i tak trzeba bedzie pobrudzic rece i to własnie lubie :P
Zależy jakiej firmy bo różnie bywa z kolorami i twardościami u poszczególnych producentów .
Daj jakiś link to sprawdzimy co chcesz zainstalować .
Wahacz tylko jak się uszkodzi mechanicznie ewentualnie gdy korozja wgryzie się głęboko w miejsca mocowania tulejek i zmieni to wymiar otworu ( marna szanse ).
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden